Bacteria pe care 90% dintre oameni o au în corp fără să știe
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Autoritățile sanitare din Statele Unite au atras atenția în urmă cu o lună asupra focarelor apărute care implicau salată cu E.coli și le-a recomandat americanilor să nu consume salată verde până la o notificare ulterioară, solicitând persoanelor fizice, restaurantelor şi magazinelor să arunce acest aliment. Până acum, 52 de persoane au fost afectate de o noua epidemie de infecţie cu bacteria E.coli, Agenţia federală Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) susținând că nu au fost raportate decese.
,,În acest moment, focarul nu poate fi explicat de o singură fermă, cultivator, recoltator sau distribuitor", a remarcat agenția CDC, după ce a cules informații din cele patru restaurante din trei state diferite în care au existat focarele. Ancheta autorităților americane a implicat până acum 10 distribuitori diferiți, 12 cultivatori diferiți și 11 ferme diferite ca potențiale surse de salată verde cu E.coli.
Asigurați-vă că ați verificat eticheta pe orice salată romană
CDC reîntărește recomandările făcute populației cu privire la consumul de salată verde romană pentru a evita riscul de E. coli. ,,Prin verificarea acestor etichete, consumatorii pot afla rapid dacă produsul este sigur pentru consum", au spus oficialii FDA, care susțin că salata vândută în magazine poartă etichete care specifică regiunea în care a fost cultivată, împreună cu data recoltării.
,,Salata, care a fost recoltată în afara regiunilor din Coasta Centrală din California de Nord nu pare să fie legată de focarul actual. Salata recoltată din Arizona, Florida și Mexic, precum și Valea Imperială din California poate fi consumată. Nu există nicio recomandare pentru consumatori sau comercianți cu amănuntul să evite utilizarea de salată romană recoltată din aceste surse", a declarat dr. Scott Gottlieb, comisarul FDA.
27 de cazuri de E. coli au fost raportate în Canada
Canada este și ea atinsă de epidemia de E.coli, mai multe provincii au înregistrat cazuri de îmbolnăvire. Dacă luna trecută se știa de 18 cazuri de infecţii cu E. coli din care 3 în Ontario şi 15 în Quebec, acum numărul cazurilor de E.coli raportate de autorităţile sanitare canadiene a crescut la 27.
,,Prin studii de laborator am identificat faptul că tulpina E. coli O157: H7 care provoacă focarul este similară cu cea care a produs un focar de E. coli O157: H7 în toamna anului 2017 care a avut loc și în SUA și în Canada", a spus Gottlieb.
Cine este cel mai expus riscului de E. coli?
Dr. Robert Glatter este medic de urgență la Spitalul Lenox Hill din New York City și atrage atenția atenția asupra infecției cu E.coli afirmând că nu este o boală minoră.
"În general, simptomele infecției cu E. coli încep, în general, după aproximativ trei până la patru zile după consumarea bacteriilor și pot include crampe abdominale, greață, vărsături și diaree apoasă sau sângeroasă, împreună cu febră", a precizat Glatter.
În opinia specialistului, oamenii sănătoși care se luptă cu E. coli se recuperează de obicei în decurs de cinci până la șapte zile. În schimb, persoanele cu diabet zaharat, boli de rinichi sau cele cu cancer sau boli autoimune riscă o boală mai severă, prelungită - și chiar decesul.
,,Tulpina specială a E. coli detectată în focarul actual de salată - E. coli O157: H7 - este deosebit de urâtă. Majoritatea tulpinilor de E. coli nu provoacă de fapt diaree, dar E. coli O157 produce o toxină puternică care lezează căptușeala interioară a intestinului subțire, ducând la diaree sângeroasă. Chiar și o cantitate mică de bacterii ingerate ar putea stimula acest tip de boală. Poate duce la sindromul hemolitic uremic, în unele cazuri", a spus Glatter.
Într-adevăr, CDC a raportat astfel de cazuri în ultimul focar,după cum informează MedicineNet.com. În multe cazuri, antibioticele sunt folosite pentru a ajuta la vindecarea infecției cu E. coli, dar potrivit specialiștilor aceste medicamente pot afecta rinichii.
,,Antibioticele pot fi necesare în anumite cazuri, deci este important să mergeți la medicul dumneavoastră dacă aveți simptome continue și grave, cum ar fi febră, diaree sângeroasă și nu puteți mânca și bea. În cazul E. coli O157: H7, administrarea de antibiotice poate crește riscul de a dezvolta insuficiență renală, așa că este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți simptome severe", a îndemnat dr. Glatter.
De ce 90% dintre oameni au această bacterie în corp fără să știe. Cum e posibil ca doar 90% din oameni să o aibă. Ce se întâmplă cu restul de 10%.
Acesta este gardianul ficatului și îl protejează de celulele canceroase. Face scut în jurul ficatului.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Medicamentul care îți distruge ficatul. Medicii au lansat un avertisment.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Adesea considerată o neplăcere minoră, balonarea poate semnala probleme mai serioase.
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.