Alzheimer, debut silențios. Biomarkerii bolii apar de la 24 de ani
Vârsta la care apar primele semne ale bolii Alzheimer. E șocant! E mult mai devreme decât credeai.
Cercetătorii au recrutat două grupuri de participanți la un studiu și i-au selectat în funcție de frecvența cu care copnsumă ceai. De asemene, ei au investigat atât rețelele funcționale cât și cele structurale pentru a dezvălui rolul consumului de ceai în organizarea creierului.
La grupul consumatorilor de ceai s-a constatat eliminarea asimetriei emisferice în rețeaua de conectivitate structurală.
Dr. Junhua Li și Dr. Lei Feng au spus: „Ceaiul a fost o băutură populară încă din antichitate, cu înregistrări referitoare la consumul datând din dinastia Shen Nong (aproximativ 2700 î.Hr.) din China.”
Ceaiul este consumat în diverse moduri, preparat cu diverse produse cu un ingredient pentru ceai extrem de răspândit în Asia, în special în China și Japonia.
Deși componentele individuale ale ceaiului au fost legate de rolurile de menținere a abilităților cognitive și de prevenire a declinului cognitiv, un studiu cu măsuri comportamentale și neurofiziologice a arătat că a existat un efect slab sau deloc atunci când un component a fost administrat singur și a fost observat un efect semnificativ doar când elementele constitutive au fost combinate.
Efectul superior al combinației de constituenți a fost de asemenea demonstrat într-un experiment comparativ care a sugerat că ceaiul însuși ar trebui administrat în locul extractelor de ceai; o revizuire a efectelor ceaiului asupra prevenirii bolii Alzheimer a constatat că rolul neuroprotector al ceaiului din plante a fost evident în opt din cele nouă studii.
De remarcat este faptul că majoritatea studiilor de până acum au evaluat efectele ceaiului din perspectiva măsurilor neurocognitive și neuropsihologice, cu măsurarea directă a structurii creierului sau a funcției mai puțin reprezentate în literatura de specialitate existentă.
Aceste studii, concentrându-se pe modificările regionale ale creierului, nu au constatat efectele ceaiului asupra interacțiunilor interregionale la nivelul întregului creier.
Echipa de cercetare Li / Feng a concluzionat: "În rezumat, studiul nostru a investigat în mod cuprinzător efectele consumului de ceai asupra conectivității creierului atât la scară globală cât și regională, folosind date imagistice multimodale și a furnizat primele dovezi convingătoare că consumul de ceai contribuie pozitiv la structura creierului, făcând organizarea rețelei mai eficientă."
Studiul, aici.
Vârsta la care apar primele semne ale bolii Alzheimer. E șocant! E mult mai devreme decât credeai.
Obiceiul sănătos care dublează riscul de demență. Persoanele care au o anumită vârstă sunt cele mai expuse.
Ce se întâmplă în creier când îți amintești de ceva. Detaliul major pe care nu ți l-a spus nimeni.
Acesta este secretul unui creier sănătos. Previne pierderile de memorie și nu sunt necesare pastile.
Un test de sânge simplu ar putea prezice demența cu ani înainte de apariția simptomelor. Are o precizie de 90%.
Ce se întâmplă în creier dacă te trezești devreme. Un neurolog trage un semnal de alarmă.
Ce se întâmplă cu vârstnicii. Linia fină care le protejează creierul și le oferă un "scut cognitiv" împotriva declinului mental.
Consumul de ceai este asociat cu demența. Există un ingredient nociv care îți devastează creierul iremediabil.
Acest lucru îți devastează creierul, iar dacă locuiești în zona ASTA, ești cel mai expus.
Acesta este cel mai rău lucru pe care îl faci imediat ce te trezești și îți macină sănătatea.
Lucrul care îți distruge creierul. Îl faci imediat ce deschizi ochii. Și nu, nu este vorba de butonatul telefonului.
Acesta este considerat, de fapt, a fi primul semn al bolii Alzheimer. Apare cu ani de zile înainte de pierderea memoriei.
Obiceiul care triplează riscul de moarte. Îți fură ani de viață.
Cum se schimbă mintea vârstnicilor odată cu demența. Lucrul trecut cu vederea pe care nu îl mai pot stăpâni.
Aceste trei lucruri îți afectează creierul, susțin medicii neurologi.