AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist, risc de obezitate

Dana Lascu / 09 oct 2019 / 20:35
TSA
TSA

AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc mult mai mare de a dezvolta obezitate, arată o meta-analiză.

AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc cu 41,1% mai mare de a dezvolta obezitate decât grupurile de copii potriviți și, în medie, 22 din 100 de copii cu autism s-au dovedit a avea obezitate, arată o meta-analiză recentă publicată în Obesity Review.

Analiza, care a examinat rezultatele studiilor publicate relevante, a constatat, de asemenea, că micuții cu tulburări de spectru autist care erau din rasă necaucaziană, cu vârste mai mari, femei, și care trăiau în Statele Unite aveau rate în special mai mari de a fi supraponderale sau obeze.

„Anomalii neuro comportamentale legate de autism și, mai important, deciziile noastre de tratament pot contribui la creșterea excesivă în greutate la copiii cu autism", a declarat autorul principal dr Chanaka Kahathuduwa, doctorand de la Texas Tech University Health Sciences Center.

„Clinicienii, precum și părinții trebuie să fie conștienți de acest risc mai mare, pentru a împiedica copiii cu autism să fie victime ale obezității și ale complicațiilor sale devastatoare", a punctat aceasta, conform Wiley

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy