Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Pesticidele sunt substanțe chimice pe care fermierii le folosesc pentru a-și proteja culturile de dăunători. Doar că aceste pesticide pot provoca efecte secundare semnificative atât asupra sănătății umane, cât și asupra mediului.
Pericolul potențial al pesticidelor
Aceste substanțe chimice se găsesc peste tot, în aer, pe fructele și legumele noastre, chiar și în dulapurile noastre, sub formă de substanțe fitosanitare. Din păcate, nu putem spune că sunt banale, deoarece au un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Mai mult, riscurile sunt la fel de importante pentru producători, ca și pentru consumatori, așa cum declară Francetvinfo. Astfel, potrivit oamenilor de știință, aceste pesticide care se găsesc pe fructe și legume ne pot intoxica sau perturba sistemul endocrin. Astăzi, oamenii de știință recunosc că pesticidele sunt un factor de risc pentru anumite tipuri de cancer.
Cum ne putem proteja de pesticide?
Pentru a mânca sănătos, este de la sine înțeles că ar trebui să ne concentrăm mai întâi pe fructe și legume, în special pe cele cu frunze verzi. În plus, este important să optăm pentru produsele proaspete gătite acasă.
Cu toate acestea, dacă nu consumăm produse bio, este posibil să scăpăm de substanțele chimice și bacteriile de pe fructe și legume datorită ingredientelor naturale găsite în bucătăriile noastre; acestea sunt bicarbonatul de sodiu și lămâia.
Bicarbonatul, antibacterian și antipesticid
Un studiu a arătat că înmuierea fructelor și legumelor în apă cu bicarbonat de sodiu, timp de aproximativ 20 de minute, ar elimina reziduurile de pesticide. Așa cum un alt studiu a reușit să demonstreze eficacitatea bicarbonatului de sodiu în reducerea creșterii bacteriene și a agenților patogeni.
Lămâia este un antimicrobian eficient
Lămâia este un citric a cărui particularitate este de a inhiba creșterea bacteriilor precum S. aureus, E.faecalis și Salmonella, potrivit unui studiu. Se crede că acidul citric din sucurile de lămâie are o activitate antibacteriană eficientă.
Toate aceste cercetări sugerează că este esențial să avem la îndemână aceste ingrediente, pentru a contracara bacteriile și pesticidele care ne amenință alimentele.
Cum se procedează?
Într-un lighean, pune apă și echivalentul a două linguri de bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Lasă fructele și legumele în această apă timp de 20 de minute. Ai grijă să îndepărtezi frunzele lor, deoarece stochează cele mai multe bacterii și pesticide.
După acest timp, clătește alimentele cu apă din abundență.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.