Ți se îngrășă părul rapid? Iată unde greșești cu rutina de spălare
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Potrivit experților norvegieni, majoritatea oamenilor nu dezgheață alimentele așa cum ar trebui, ci doar le lasă în frigider pentru o lungă perioadă de timp sau le dezgheață la cuptorul cu microunde.
Susanne Ekstedt, cercetător la SIK - Institutul Norvegian de Alimentație și Biotehnologie, a declarat ziarului norvegian Forskning că utilizarea frigiderului sau a cuptorului cu microunde este o greșeală pe care mulți o comit.
Ce trebuie să știm despre dezghețarea la frigider
De mulți ani, s-a acceptat că dezghețarea în frigider este cea mai bună, pentru că este considerată mai igienică. Cu toate acestea, procesul de dezghețare este relativ lung, ceea ce nu este foarte interesant dacă dorim să consumăm alimentele care urmează să fie dezghețate imediat.
Pentru profesorul Bjørg Egelandsdal, este de fapt o greșeală, dacă nu se respectă regulile de bază ale igienei. De fapt, trebuie să punem alimentele care trebuie dezghețate într-un recipient pentru a preveni scurgerea apei pe celelalte alimente din frigider și să nu răspândească anumite bacterii.
Mai mult, este adevărat că, după dezgheț, mâncarea poate fi păstrată în frigider dacă nu este consumată imediat. Cu toate acestea, reține că păsările de curte, carnea tocată sau peștele pot fi păstrate până la două zile la frigider. După această perioadă, aceste alimente devin toxice și, prin urmare, periculoase pentru sănătate.
Dezghețarea cu microunde: periculoasă pentru sănătate
Utilizarea cuptorului cu microunde este o soluție rapidă și practică pentru mulți oameni, doar că este percepută ca fiind periculoasă pentru sănătate. Într-adevăr, această metodă poate denatura microstructura alimentelor, iar undele emise ar putea avea efecte dăunătoare asupra sănătății.
În plus, este important să folosim un recipient adecvat. De fapt, plasticul conține o substanță chimică numită bisfenol, care, potrivit unor studii, este deosebit de dăunătoare pentru sănătatea noastră.
Cea mai bună metodă de decongelare:
Potrivit dr. Ekstedt, pentru a dezgheța alimentele într-un mod sănătos și rapid, doar înfășoară-le în folie alimentară și pune-le într-un recipient cu apă rece. Acest lucru ar permite alimentelor să-și păstreze mai bine valoarea nutritivă, aroma și să accelereze procesul de dezghețare, spre deosebire de frigider și cuptorul cu microunde.
Cu toate acestea, nu uita să schimbi apa la fiecare 30 de minute astfel încât să menții o temperatură suficient de rece pentru a preveni proliferarea bacteriilor.
Reguli de înghețare care trebuie respectate
Când dezghețăm alimentele, este important să respectăm câteva reguli de bază:
1. Mâinile trebuie spălate înainte de a atinge mâncarea.
2. Nu întârzia congelarea alimentelor, cu excepția cazului în care sunt încă fierbinți. Dacă da, așteaptă să se răcească înainte de a le pune în congelator, dar nu depăși 2 ore.
3. Pentru a evita proliferarea mirosurilor urât și a bacteriilor în congelator, ar trebui să înfășori alimentele în folie alimentară.
4. După dezghețarea unui aliment, nu îl mai pune la congelator a doua oară.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.