Ce ne poate învăța o bucătărie despre reducerea efectelor negative
În ultimul deceniu, multe emisiuni populare de gătit au oferit inspirație pentru entuziaștii artei culinare.
Degeaba îți place să stai la soare și să te bronzezi dacă rezultatul este, în final, o piele arsă de soare. Nu mai este nici estetic, nici sănătos. Ca să prevenim o astfel de situație neplăcută, sfatul medicilor este să folosim protecție solară. Soluții există, trebuie doar să reduci riscurile!
Și în privința fumatului, oamenii știu că este un obicei nesănătos, dar tot continuă să fumeze. Vrei să știi de ce este fumatul atât de dăunător sănătății noastre? În fumul de țigară există peste 6000 de substanțe chimice. Dintre ele, aproximativ 100 au fost identificate de autoritățile de sănătate publică ca fiind dăunătoare sau potențial dăunătoare. În plus, mulți cred că nicotina prezintă cel mai mare risc pentru sănătate, dar, deși dă dependență, nu este cauza principală a bolilor legate de fumat.
Arderea este marea problemă. Cea mai bună alegere pentru orice fumător adult este să renunțe complet la tutun și la produsele cu nicotină. Cu toate acestea, mulți nu reușesc să renunțe la fumat. Pentru adulții care altfel ar continua să fumeze există alternativele fără fum, create cu ajutorul științei și inovației. Acestea încălzesc tutunul la temperaturi mult mai mici, suficiente pentru a elibera nicotina, fără a arde tutunul, ceea ce reduce semnificativ nivelurile substanţelor toxice emise.
Aerosolul generat de dispozitivele care încălzesc tutunul este fundamental diferit de fumul de țigară. El este un vapor care conține doar particule lichide, majoritar apă, glicerină și nicotină și are o compoziție chimică mai simplă decât cea a fumului. Astfel nivelurile substanțelor nocive si potential nocive, cu excepția nicotinei, sunt reduse, in medie, cu peste 95% comparativ cu fumul de țigară.
Aerosolul generat de produsele fără fum nu este sigur sau lipsit de riscuri, dar eliminarea sau reducerea semnificativă a unor substanțe nocive se traduce într-o reducere importantă a expunerii organismului la aceste substanțe. Ceea ce înseamnă o alegere mai buna decât continuarea fumatului.
Nu uita, reducerea riscurilor este o alegere personală. Informează-te!
Articol susținut de Philip Morris România
În ultimul deceniu, multe emisiuni populare de gătit au oferit inspirație pentru entuziaștii artei culinare.
De ce este arderea o problemă?
Nivelul colesterolului are un impact major asupra creierului. Există o legătură semnificativă între nivelul de colesterol și demență.
"Bolile legate de tutun au scăzut datorită produselor alternative". Experții în sănătate au ajuns la o concluzie uimitoare în ceea ce privește impactul fumatului.
Mihai Bundoi (Philip Morris România) este invitat la DC News, DC News TV și DC Medical.
Fumătorii din lumea întreagă merită să aibă posibilitatea de a face alegeri informate.
Pe măsură ce anotimpurile se schimbă, este indicat să-ți ajustezi rutina de îngrijire pentru a-ți menține pielea în cea mai bună stare.
Care e diferența dintre țigara clasică și tutunul încălzit. Ce este gudronul și ce se întâmplă, de fapt, când fumezi țigări normale.
De ce este un medic în industria tutunului. Cifre alarmante pentru România în ceea ce privește fumatul.
Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.