Știință sau ideologie? E firesc să îți dorești să ai acces la date științifice
Fumătorii din lumea întreagă merită să aibă posibilitatea de a face alegeri informate.
„În aerosolul inhalabil, cu 90% mai puțini HPHC-uri decât în fumul unei țigări”.
„Cele două elemente importante în ecuația reducerii riscurilor sunt: un produs care reduce riscurile confirmat științific și un public adult care altfel ar continua să fumeze, dar care este dispus să îmbrățișeze complet această soluție alternativă”, a punctat dr. Thomas McGrath, Global Head of Scientific and Medical Affairs, Strategic Operations and Excellence la Philip Morris International.
PMI Science – platforma științifică a companiei Philip Morris International a transmis live discuția despre tehnologia din spatele produselor fără fum. La evenimentul organizat la Varșovia, în Polonia, trei dintre șefii departamentelor de cercetare și dezvoltare de la Philip Morris International PMI au vorbit despre dispozitivele dezvoltate de companie, în dorința de a demonstra că sunt mai puțin nocive decât fumatul tradițional.
Dr. McGrath a prezentat cele două tipuri de tehnologie pentru încălzirea tutunului pe care compania le-a dezvoltat în ultimul deceniu și care stau la baza portofoliului de produse alternative lansate pe piață de companie. Dacă inițial produsele se bazau pe încălzirea prin lamele din ceramică, feedback-ul primit de la consumatori a ghidat partea de cercetare spre identificarea unor soluții inovative. Astfel, cele mai noi produse lansate de companie au la bază încălzirea prin inducție. Aceasta nu doar că permite un control superior al procesului de încălzire, dar elimină riscul de deteriorare al lamelei ceramice, precum și nivelul deșeurilor rezultate în urma utilizării produsului.
În prezent sunt în lume peste 1 miliard de fumători, iar potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) 9 din 10 vor continua să fumeze anual. Dacă până acum principala soluție părea să fie renunțarea la fumat. Azi, spun specialiștii, pentru că am înțeles mai bine problema, putem veni cu soluții mai eficiente. Căci știința a dovedit că principala problemă a fumatului nu este nicotina, cum se credea până de curând, ci arderea, care produce cenușă și fum, adică majoritatea elementelor nocive. Așadar, eliminarea arderii și reducerea temperaturii la care este încălzit tutunul reduce automat și nivelul compușilor nocivi. Procesul este documentat științific, explică dr. Thomas McGrath: fără ardere nu există fum, fără fum emisiile toxice sunt reduse, ceea ce conduce la reducerea toxicității.
În industria produselor alternative fără fum, acest nivel este scăzut cu 90-95% comparativ cu fumul de țigară. Așadar, eliminarea arderii e un element esențial pentru principiul de funcționare heat not burn. Prin încălzirea tutunului la temperaturi sub cea a arderii este redus semnificativ nivelul compușilor nocivi. Diferența dintre produsele de tip „heat-not-burn” (încălzire fără ardere) și țigări este că cele dintâi eliberează nicotină prin încălzirea tutunului și nu prin arderea lui. Atenție, însă, niciunul dintre aceste produse nu este complet lipsit de riscuri.
* Articol susținut de Philip Morris România.
Fumătorii din lumea întreagă merită să aibă posibilitatea de a face alegeri informate.
De ce este arderea o problemă?
Nivelul colesterolului are un impact major asupra creierului. Există o legătură semnificativă între nivelul de colesterol și demență.
Ce rol joacă antioxidanții din produsele cu potențial redus de risc în protejarea sănătății celulare și a organismului împotriva stresului oxidativ.
Care e diferența dintre fumul de țigară și nicotină și ce este mai nociv, de fapt.
„În aerosolul inhalabil, cu 90% mai puțini HPHC-uri decât în fumul unei țigări”.
În ultimul deceniu, multe emisiuni populare de gătit au oferit inspirație pentru entuziaștii artei culinare.
Vara este o stare de spirit. Zilele sunt mai lungi și mai vesele.
Fumatul nu este doar un obicei dăunător, este o problemă globală cu care se confruntă sute de milioane de oameni.