Boala cardiacă subdiagnosticată și netratată corect. Risc crescut de deces
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Publicată în British Journal of Nutrition (link direct studiu), cercetarea a arătat că un consum mai mare de legume crucifere, precum broccoli, varză de Bruxelles și varză, este asociat cu boli ale vaselor de sânge mai puțin extinse la femeile în vârstă.
Folosind date dintr-o cohortă de 684 de femei în vârstă din Australia de Vest, recrutate în 1998, cercetătorii de la ECU's School of Medical and Health Sciences și The University of Western Australia au descoperit că cele cu o dietă cuprinzând legume crucifere aveau un risc mai mic de a acumula depuneri extinse de calciu pe aortă, un marker cheie pentru boala structurală a vaselor de sânge.
Boala vaselor de sânge este o afecțiune care ne afectează arterele și venele, și poate reduce fluxul de sânge care circulă prin corp. Această reducere a fluxului sanguin se poate datora acumulării de depozite grase, de calciu pe pereții interiori ai vaselor de sânge, cum ar fi aorta. Această acumulare este cauza principală a apariției unui atac de cord sau a unui atac vascular cerebral (AVC).
Cercetătorul principal dr. Lauren Blekkenhorst a spus că există ceva interesant în legumele crucifere pe care acest studiu lă-a evidențiat.
„În studiile noastre anterioare, am identificat că cei cu un aport mai mare din aceste legume aveau un risc redus de a avea un eveniment clinic de boli cardiovasculare, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral (AVC), dar nu eram siguri de ce. (...) Constatările noastre din acest nou studiu oferă o perspectivă asupra mecanismelor potențiale implicate. (...) Am descoperit acum că femeile în vârstă care consumă cantități mai mari de legume crucifere în fiecare zi au risc mai mic de a avea o calcifiere extinsă pe aortă. (...) Un component particular găsit din abundență în legumele crucifere este vitamina K, care poate fi implicată în inhibarea procesului de calcifiere care are loc în vasele noastre de sânge”, a explicat cercetătoarea.
Dr. Blekkenhorst a spus că femeile din acest studiu au consumat mai mult de 45 g de legume crucifere în fiecare zi (de exemplu, o cană de broccoli gătită la aburi sau ½ ceașcă de varză crudă) au o probabilitate mai mică cu 46% să aibă acumulări extinse de calciu pe aortă față de cele care consumă puține legume crucifere în fiecare zi.
„Asta nu înseamnă că singurele legume pe care ar trebui să le consumăm sunt broccoli, varză și varza de Bruxelles. Ar trebui să consumăm în fiecare zi o mare varietate de legume pentru o sănătate generală și bunăstare."
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.
Boala gravă la care ești expus dacă ești născut după ACEST AN. Riscurile pot fi mortale.
Problemele cardiace minore sunt asociate cu degradarea creierului.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.