Tratamentul cardiac, revizuit. Ghidurile vechi au ignorat diferențele esențiale între țări și stiluri de viață
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Consumul de ardei iute reduce riscul relativ de deces din cauza bolilor cardiovasculare cu 26%, arată o analiză a datelor privind dieta și mortalitatea care a centralizat date din studii internaționale de anvergură și care a fost prezentată la una dintre Sesiunile Științifice ale Asociației Americană a Inimii (AHA).
De asemenea, conform rezultatelor analizei, consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere cu 25% a deceselor din orice cauză și cu un risc mai mic cu 23% din cauza cancerului, comparativ cu persoanele care nu au consumat niciodată sau doar rareori ardei iute, arată American Heart Association (link direct sursa informației).
Trebuie amintit și că studii anterioare au arătat că ardeiul iute, datorită substanței care îi dă gustul iute – capsaicina - are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei.
În studiul de față, însă, pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității din toate cauzele și a celor datorate bolilor cardiovasculare sau cancerului, cercetătorii au analizat peste 4.700 de studii, din cinci baze internaționale de date de sănătate: Ovid, Cochrane, Medline, Embase și Scopus.
Analiza lor finală a inclus, însă, doar patru studii de mare anvergură, în care figurau expres și date despre consumul de ardei iute al participanților.
În total, aceste studii au cumulat peste 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran, ale căror analize au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu ale celor care au mâncat doar rar sau niciodată ardei iute.
„Am fost surprinși să constatăm că, în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere generală a riscului de deces din toate cauzele, a celor datorate bolilor cardiovasculare și a mortalității prin cancer. Asta subliniază faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în starea generală de sănătate a oamenilor”, a declarat autorul principal dr Bo Xu, cardiolog la Institutul Cardiac, Vascular și Toracic al Clinicii Cleveland din Cleveland, Ohio.
Nu se știe dacă legătura este directă, și nici care sunt mecanismele exacte care ar putea explica aceste descoperiri, au atras atenția cercetătorii. Ei au spus și că momentan nu poate fi estimată cantitatea care ar fi benefică, dacă legătura este directă, și nici nu poate fi precizat tipul de ardei iute care ar fi mai bun.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Un studiu recent arată cum expunerea pe termen lung la poluarea aerului poate crește riscul de a dezvolta probleme grave de circulație.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Aceasta este vârsta la care inima începe să se degradeze. Reprezintă un punct de cotitură major pentru sănătatea cardiovasculară
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.