Hipertensiunea, un pericol tăcut. Impactul major asupra creierului
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Majoritatea dovezilor care susțin uleiul de măsline ca grăsime sănătoasă pentru inimă provin de la oamenii care trăiesc în țările mediteraneene, unde măslinele sunt din abundență. În medie, americanii nu consumă mult ulei de măsline. Dar, cei care folosesc chiar puțin ulei de măsline pentru a înlocui grăsimile mai puțin sănătoase, par să scadă riscul de boli de inimă, arată un nou studiu.
Cercetătorii s-au bazat pe datele de sănătate și dietă de la aproape 93.000 de adulți, în două studii începând din 1990. În următorii 24 de ani au existat aproape 10.000 de cazuri de boli de inimă în grupul din studiu. După ce s-au adaptat la alte obiceiuri dietetice, vârstă și alte riscuri legate de inimă, cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin o jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi au avut un risc cu 14% mai mic de boli de inimă, în comparație cu persoanele care nu foloseau uleiul de măsline deloc, notează health.harvard.edu.
După cum notează autorii, beneficiul provine probabil de la faptul că oamenii foloseau ulei de măsline în locul grăsimilor mai puțin sănătoase, precum untul, maioneza și margarina. Rezultatele lor au fost publicate în numărul din aprilie 2020 al Journal of the American College of Cardiology.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Trei medicamente frecvent utilizate pot crește colesterolul.
Deficitul care îți afectează grav inima. Duce la complicații majore și nu îți dai seama.
Riscul uriaș cu care se confruntă cardiacii. Boala fără vindecare pe care o pot dezvola.