CIA afirmă că, cel mai probabil, "COVID-19 a apărut dintr-un laborator": O scurgere de la Institutul de Virologie din Wuhan
CIA afirmă că "cel mai probabil" COVID-19 a provenit dintr-un laborator.
Cercetători de la Școlile de Medicină și Sănătate Publică din cadrul Universității din Minnesota, SUA, au realizat o analiză privind efectele persistente ale pandemiei COVID-19 și au descoperit conexiuni cu 6 comportamente alimentare nesănătoase. În opinia acestora, cea mai îngrijorătoare constatare indică o ușoară creștere sau reapariția tulburărilor alimentare, care ucid aproximativ 10.200 de persoane în fiecare an - aproximativ o persoană la fiecare 52 de minute.
”Tulburările de alimentație au una dintre cele mai mari rate de mortalitate în toate problemele de sănătate psihiatrică și, prin urmare, este important să încercăm să facem legături între consecințele pandemiei și comportamentele alimentare dezordonate”, a precizat Melissa Simone de la universitatea amintită, potrivit unui comunicat al Școlii de Medicină.
Studiul a urmărit să înțeleagă asocierile potențiale dintre stres, suferință psihologică, dificultăți financiare și modificări ale comportamentelor alimentare în timpul pandemiei COVID-19 prin analiza datelor atât calitative cât și cantitative. Astfel, cele 6 comportamente alimentare nesănătoase sunt: mâncarea fără oprire și gustările; consum crescut de alimente; scăderea generalizată a apetitului sau a aportului alimentar; mâncatul pentru a face față; reduceri legate de pandemie ale aportului alimentar; o reapariție sau o creștere marcată a simptomelor tulburărilor alimentare.
S-a mai sesizat că aproximativ 8% dintre cei studiați au raportat comportamente nesănătoase de control al greutății, 53% au avut comportamente mai puțin extreme de control al greutății nesănătoase și 14% au raportat consumul excesiv. Studiul a arătat că aceste rezultate au fost semnificativ asociate cu un control mai scăzut al stresului, simptome depresive mai mari și dificultăți financiare moderate sau extreme.
Studiul științific, AICI.
CIA afirmă că "cel mai probabil" COVID-19 a provenit dintr-un laborator.
Aceasta este complicația gravă pe care o provoacă infecția cu COVID-19.
COVID are un impact neașteptat asupra organismului. Interacționează cu celulele canceroase.
COVID mai are încă un efect negativ asupra sănătății. Infecția poate duce la hipertensiune arterială.
Explozie neașteptată a COVID-19 în România. Cazurile noi se dublează într-o săptămână, iar reinfecțiile alarmante iau amploare!
Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp de 613 zile a fost prezentat de cercetători.
China afirmă că institutul Wuhan nu a fost implicat în crearea virusului COVID-19
Persoanele diabetice care au avut COVID pot dezvolta sechele. Un studiu arată că aceste riscuri nu sunt doar reale, ci și mai accentuate în anumite categorii de indivizi.
Profesorul universitar dr. Doina Anca Pleșca, medic primar Pediatrie, a vorbit despre tripla agresiune a virusurilor din acest sezon.
Medicul Carmen Dorobăț ne-a vorbit despre noua variantă COVID-19, EG. 5, care a început să îngrijoreze oamenii în această perioadă.
Medicii au explicat la ce să ne așteptăm în ceea ce privește boala COVID. Ce trebuie să știm despre infecția cu SARS-CoV2.