Bullying-ul cibernetic poate provoca anumite comportamente riscante

O colaborare a cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Louisiana, Universitatea din Missouri și Universitatea din Tennessee a descoperit că hărțuirea psihologică este asociată cu probleme psihologice și comportamentale adverse, inclusiv depresie și comportamente riscante de sănătate, cum ar fi consumul de substanțe și relații intime neprotejate cu parteneri multipli.

În 2015, aproximativ o treime din elevii de liceu din SUA au raportat că au avut relații intime recent. Dintre aceștia, 43% nu au folosit prezervativ, 21% au consumat alcool sau au consumat droguri înainte de actul sexual, iar 14% nu au utilizat nicio contracepție, notează News-Medical.

Cercetări recente sugerează că băieții adolescenți care sunt acuzați de bullying cibernetic urmăresc comportamente sexuale riscante mai frecvent decât fetele care sunt intimidate. Rezultatele pot reflecta o cultură a masculinității toxice și evidențiază necesitatea de a acorda o atenție specială victimelor de sex masculin, care pot fi reticente în a se auto-identifica și, prin urmare, cu un risc mai mare de rezultate negative asupra sănătății.

Studiul „Hărțuire psihologică, depresie și comportamente de risc sexual în rândul tinerilor de liceu din Statele Unite: o abordare bazată pe gen", de Youn Kyoung Kim, Mansoo Yu, Courtney Cronley și Miyoun Yang a fost publicat în Jurnalul Internațional al Adolescenților, Medicină și Sănătate. Autorii au examinat diferențele de gen în relațiile dintre patru tipuri de hărțuiri psihologice (intimidare școlară, intimidare cibernetică, violență fizică de întâlnire și violență sexuală), depresie și comportamente sexuale riscante în rândul elevilor din liceul american.

"Cercetătorii au analizat Sondajul privind sistemul de comportament pentru riscul pentru tineri din 2015, un sondaj reprezentativ la nivel național al studenților din liceul american care conține date de la 5.288 de persoane care au raportat că au avut relații intime. Rezultatele arată că toate tipurile de hărțuire psihologică sunt legate de simptomele depresiei atât la femei, cât și la bărbați, iar violența fizică și sexuală este asociată cu comportamente sexuale riscante. Cu toate acestea, intimidarea școlară nu prezice comportamente sexuale riscante. Printre bărbați, intimidarea cibernetică prezice comportamente sexuale riscante crescute, iar relația este mai mare atunci când un băiat este deprimat.

Este esențial să creăm spații sigure și private pentru băieți pentru a-și împărtăși experiențele și sperăm că această cercetare va încuraja școlile să ia în considerare eforturile de destigmatizare a victimizării prin mentorat și comunicare deschisă. " a declarat Youn Kyoung Kim, cercetător, Universitatea de Stat din Louisiana

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel