Tulburări alimentare, risc mare la puștoaicele care suferă de anxietate

Adisa Codruț |
Data publicării:
Horoscopul femeilor
Horoscopul femeilor

Adolescentele care suferă de anxietate clinică ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta tulburări alimentare, potrivit unui nou studiu.

Tulburări alimentare, anxietate. Date colectate de la fete cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani au relevat o asociere între tulburarea de anxietate şi refuzul hranei o zi întreagă, ceea ce ar putea conduce la tulburări alimentare, precum anorexia, potrivit studiului. O echipă de cercetători de la Universitatea din Bristol şi Colegiul Universitar din Londra a anunţat că descoperirile făcute ar putea ajuta la identificarea persoanelor cu risc de a dezvolta tulburări alimentare şi ar putea contribui la prevenirea acestor probleme.

Studiul, publicat în European Eating Disorders Review, a analizat un eşantion de 2.406 de adolescente din Bristol. S-a constatat că riscul de refuz regulat al hranei în cazul fetelor care au îndeplinit criteriile de tulburare de anxietate cu doi ani anterior a fost de două ori mai ridicat în comparaţie cu adolescentele care nu s-au confruntat cu tulburare de anxietate, potrivit Agerpres.

Tulburări alimentare. Sute de mii de oameni din Anglia suferă de anxietate

Refuzul hranei a fost predictiv pentru dezvoltarea anorexiei nervoase şi a susţinut posibilitatea ca anxietatea să crească riscul apariţiei simptomelor precoce ale tulburărilor alimentare, se arată în studiu. Datele au provenit din cercetarea ''Bristol Children of the 90s'', un studiu longitudinal efectuat de Universitatea din Bristol. Se estimează că până la 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de tulburări alimentare, cu toate că nu sunt disponibile îndeajuns de multe cercetări pentru a dezvălui cât de comună este de fapt această problemă.

''O mai bună înţelegere a tulburărilor alimentare este un pas necesar pentru îmbunătăţirea rezultatelor eforturilor de prevenire. Acest lucru este deosebit de important ţinând cont de povara grea a tulburărilor alimentare şi a riscurilor asociate acestora, anorexia având una dintre cele mai mari rate de mortalitate dintre toate tulburările psihice'', a declarat doctor Caitlin Lloyd, autoarea principală a studiului.

Tom Quinn, director în cadrul organizaţiei britanice Beat Eating Disorders, a spus: ''Acest studiu ar trebui să susţină intervenţia timpurie vitală în cazul tulburărilor alimentare, iar pe termen lung sperăm că această cercetare ar putea juca un rol în prevenirea dezvoltării acestor boli grave. Totodată, avem nevoie să fie finanţate mai multe studii longitudinale de acest gen, întrucât mai rămân multe de învăţat despre modul în care se dezvoltă tulburările alimentare''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel