Urmărește dezbaterea live

Noi linii directoare în tratamentul autismului, lansate în SUA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Autism
Autism

Academia Americană de Pediatrie (AAP) a lansat luni noi linii directoare de tratament pentru autism în 12 ani, menite să ajute medicii să identifice copiii cu risc şi să le recomande îngrijirile de care au nevoie cât mai rapid posibil.

Deoarece întârzierile de dezvoltare sunt adesea prezente la copiii foarte mici cu autism, raportul, publicat în revista Pediatrics, îndeamnă medicii să verifice dacă există astfel de probleme în timpul consultului medical de rutină la bebeluşi şi să recomande tratament la primele semne de boală, mai degrabă decât să aştepte o evaluare oficială în acest sens. Peste cinci milioane de americani au fost diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist.

„Avantajul identificării copiilor cât mai devreme cu autism este acela că li se poate recomanda imediat tratament”, a declarat dr. Susan Levy, pediatru la Spitalul de Copii din Philadelphia şi coautor al raportului, după cum citează agerpres.ro.

Tratamentul precoce şi în special intervenţiile comportamentale fac diferenţa, a mai spus Levy.

Din 2007, când Academia Americană de Pediatrie a publicat ultimele sale linii directoare, numărul copiilor din Statele Unite diagnosticaţi cu autism a crescut brusc. Autismul afectează în prezent unul din 59 de copii în SUA, faţă de unul din 155 în 2007.

Între timp, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o mai bună înţelegere a potenţialilor factori de risc şi a genelor care contribuie la autism, condiţiile medicale şi comportamentale aferente care apar frecvent la copiii cu această afecţiune şi au prezentat dovezi detaliate despre intervenţiile care funcţionează cel mai bine în cazul acestora.

Circa 40% dintre indivizii cu autism au dizabilitate intelectuală, se arată în raport, şi aproximativ 40% până la 60% dintre copiii de vârstă şcolară şi adulţii cu autism au tulburări de anxietate. Alte tulburări includ un deficit de atenţie/ hiperactivitate (ADHD), tulburări de limbaj, somn şi hrănire, simptome şi convulsii gastro-intestinale.

Raportul încurajează medicii să participe la luarea deciziilor împreună cu familiile copiilor diagnosticaţi cu autism şi să îi ajute să facă planuri pentru momentul tranziţiei acestora de la copilărie la adolescenţă şi maturitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel