Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Asta e salata pe care multă lume o adoră. E cea mai cerută în restaurantele fast-food, dar o poți face la fel de bună și acasă.
Puține garnituri au reușit să cucerească lumea întreagă la fel cum a făcut-o salata Coleslaw. Simplă, crocantă și răcoritoare, această combinație de varză și morcov, îmbrăcată într-un dressing cremos, este nelipsită de lângă burgeri, fripturi, aripioare sau chiar pește.
Originară din Olanda, popularizată apoi în America, Coleslaw este astăzi una dintre cele mai iubite salate de varză din lume.
Hai să vedem cum o poți face chiar la tine acasă: rapid, ușor și exact ca în restaurantele celebre.
Ingrediente clasice pentru salata Coleslaw - 4 porții
- 1/2 varză albă mică (aprox. 500 gr)
- 1 morcov mare
- 1/2 ceapă roșie mică (opțional, pentru aromă)
Pentru dressing:
- 3 linguri maioneză
- 2 linguri smântână sau iaurt grecesc (pentru un gust mai fresh)
- 1 lingură oțet de mere sau suc de lămâie
- 1 lingură muștar
- 1 lingură zahăr (sau miere)
- sare și piper după gust
Mod de preparare salata Coleslaw
- Pregătește legumele
- Taie varza cât mai fin, ideal cu un cuțit bine ascuțit sau o răzătoare specială
- Dă morcovul pe răzătoarea mare
- Dacă folosești ceapă roșie, taie-o subțire, aproape transparentă.
2. Fă dressingul:
- Într-un bol, amestecă maioneza cu smântâna (sau iaurtul), muștarul, oțetul, zahărul, sarea și piperul
- Gustă și ajustează: dacă vrei mai acrișor, mai pune o picătură de oțet; dacă preferi mai dulce, adaugă un vârf de linguriță de zahăr.
3. Combină totul:
- Pune legumele într-un bol mare, adaugă dressingul și amestecă bine
- Lasă salata la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire, în acest timp, varza se înmoaie ușor, iar aromele se combină perfect.
Dacă o lași la frigider peste noapte, salata Coleslaw devine și mai bună, pentru că varza absoarbe dressingul și capătă o textură ușor cremoasă, dar crocantă.
Ce poți adăuga sau schimba?
- adaugă și varză roșie pentru un efect vizual spectaculos
- înlocuiește maioneza cu iaurt grecesc 0%
- adaugă măr verde ras pentru o notă fresh și ușor acrișoară
- pune câteva semințe de floarea-soarelui sau dovleac pentru textură
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Ce înseamnă, de fapt, "bio"? Detaliul nespus despre stilul de viață eco. Degeaba dacă tot umpli coșul de gunoi
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
