Ce se întâmplă dacă iei pe termen lung medicamente pentru reflux acid. Dr. Silviu Constantinoiu: Se colonizează bacterian. Apare o metaplazie gastrică
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
În funcție de localizare, această categorie de afecțiuni se împarte în trei subcategorii.
Un ulcer peptic la stomac se numește ulcer gastric, la duoden e un ulcer duodenal, iar la nivelul esofagului, este ulcer esofagian.
Ulcerele, în general, apar atunci când mucoasa respectivelor organe este erodată de sucurile digestive - peptice – acide, pe care celulele (scretoare) din căptușeala stomacului le secretă.
Simptome frecvente
Un ulcer peptic diferă de o eroziune, deoarece se extinde mai adânc în mucoasă și incită mai mult la o reacție inflamatorie în țesuturile implicate, ocazional cu cicatrizare. Oriunde s-ar dezvolta, aceste afecțiuni sunt grupate sub denumirea de ulcere peptice.
Cel mai frecvent simptom al ulcerului peptic este o durere puternică sau arzătoare în stomac, spun experții de la Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi, citați de medicinenet.com.
Durerea este de obicei simțită între zona buricului și sub sân, cel mai adesea când stomacul este gol. Durerea tinde să dureze câteva minute până la ore în șir, și va reveni periodic, durând zile, săptămâni sau chiar luni.
Dacă aveți respectivele simptome, mergeți urgent la medic!
Cauze frecvente
Potrivit experților, cele mai frecvente cauze de ulcer peptic sunt:
- Utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi aspirina sau ibuprofenul.
- O infecție cu bacteria Helicobacter pylori (H. pylori).
- Anumite tumori în stomac, intestin sau pancreas.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.