Psilocibina din ciuperci, posibil nou tratament pentru simptomele Parkinson
Ciupercile care ameliorează simptomele bolii Parkinson. Arată îmbunătățiri neașteptate în starea pacienților.
Boala Alzheimer este cel mai frecvent și cel mai cunoscut tip de demență. Rezultatele unei meta-analize sugerează că probioticele pot îmbunătăți funcția cognitivă la persoanele cu deficiențe cognitive ușoare.
O analiză recentă (link direct analiză), publicată în revista Foods și realizată de cercetători de la Universitatea Jiangnan din China, aduce informații suplimentare despre corelațiile dintre sănătatea intestinului și sănătatea creierului. Unele studii incluse în ea sugerează că probioticele și prebioticele ar putea încetini progresia unor boli neurodegenerative.
Autorii analizei au notat că „descoperirile noastre sugerează că intervenția cu probiotice în stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, cum ar fi deficiența cognitivă ușoară, ar putea îmbunătăți funcția cognitivă și ar putea întârzia progresia bolii”.
Asociația Științifică Internațională pentru Probiotice și Prebiotice (ISAPP) definește probioticele ca bacterii vii „care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un beneficiu pentru sănătate gazdei”. Prebioticele sunt un grup de nutrienți care încurajează creșterea microbiotei intestinale, iar sibioticele sunt o combinație de probiotice și prebiotice.
Echipa de cercetători chinezi a explorat mai multe baze de date pentru studii publicate între 1984 și începutul lui 2021, care au implicat subiecți cu Alzheimer sau deficiență cognitivă minoră. Zhu și colegii au analizat 294 de studii, incluzând în cele din urmă doar opt articole în analiza sistematică și șapte în meta-analiză.
Funcția cognitivă a fost rezultatul principal al tuturor studiilor, măsurată prin scorul Mini-Mental State Examination (MMSE). Rezultatele secundare au inclus starea nutrițională, biomarkerii inflamației, profilurile metabolice și stresul oxidativ.
Autorii analizei au descoperit că suplimentele probiotice au îmbunătățit funcția cognitivă la participanții cu deficiență cognitivă ușoară. Cu toate acestea, rezultatele au fost mai puțin impresionante pentru participanții cu boala Alzheimer.
La concluzii, autorii au notat că „în comparație cu intervențiile placebo sau de control, suplimentarea cu probiotice a îmbunătățit considerabil funcția cognitivă la participanții cu deficiență cognitivă minoră, dar a provocat doar o îmbunătățire cognitivă modestă la cei cu boala Alzheimer.”
De asemenea, trebuie notat că numărul de tulpini de probiotice administrate, doza acestora și durata tratamentului au jucat un rol în amploarea îmbunătățirii cognitive. Totodată, suplimentarea cu probiotice a modificat, de asemenea, structura și compoziția microbiotei fecale la persoanele cu Alzheimer.
Probioticele se găsesc în mod natural în anumite alimente și în intestinul dumneavoastră. De exemplu, alimente precum kimchi, iaurtul fermentat, varza murată și murăturile pot fi surse naturale de probiotice. Probioticele pot fi adăugate și în alimente în timpul procesării.
Dintre toate speciile de probiotice, Lactobacillus și Bifidobacterium sunt de departe cele mai frecvent studiate și adăugate ca suplimente în diferite produse alimentare. Aceste specii sunt, de asemenea, tulpinile dominante în tractul intestinal uman.
Cele șapte grupuri principale de probiotice utilizate cel mai des ca suplimente sunt Lactobacillus, Enterococcus, Saccharomyces, Bifidobacterium, Streptococcus, Escherichia și Bacillus.
Ciupercile care ameliorează simptomele bolii Parkinson. Arată îmbunătățiri neașteptate în starea pacienților.
Lipsa acestei vitamine îți afectează grav creierul. Duce la tulburări neurologice. Crește inflamația creierului.
Acesta este considerat, de fapt, a fi primul semn al bolii Alzheimer. Apare cu ani de zile înainte de pierderea memoriei.
Aceste alimente îți distrug creierul în doar câteva zile. Cresc inflamația din corp.
Acesta este cel mai rău lucru pentru creier. Îl macină în totalitate.
Alimentul care duce la Parkinson. Topește creierul.
Aceasta este cantitatea de alcool care îți devastează creierul. Este mult mai puțină decât ai crede.
Lucrul care îți topește creierul fără să îți dai seama. Cea mai mare greșeală pe care o faci. Nimic nu te mai salvează.
Băuturile care îți condamnă creierul la demență. Au efect pe termen lung.
Cea mai banală infecție care îți devorează creierul. Duce la Alzheimer.
Băutura care protejează creierul. Este un cocktail care ar putea preveni demența.
Ce se întâmplă în creier când îți amintești de ceva. Detaliul major pe care nu ți l-a spus nimeni.
Acest lucru îți devastează creierul, iar dacă locuiești în zona ASTA, ești cel mai expus.
De ce ne blocăm de spate. Ce semnal ne transmite, de fapt, organismul când apare contractura musculară.
Aceste trei lucruri îți afectează creierul, susțin medicii neurologi.
Un test rapid de 15 minute ar putea îmbunătăți șansele pacienților cu AVC de a evita leziunile cerebrale.