Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Sunt 7 efecte imediate ale renunțării la cofeină pe care le poți experimenta:
Dacă ați rezistat vreodată mai multe ore fără cofeină, probabil ați resimțit ceva simptome ca de sevraj. Acestea pot include oboseala, durerile de cap și unele schimbări de dispoziție destul de vizibile, spune Wesley Delbridge, purtător de cuvânt al Academiei americane de Nutriție și Dietetică. Aceste efecte adverse durează de obicei între 7 și 10 zile, dar le puteți evita dacă reduceți treptat consumul de cofeină, în loc să renunțați brusc. La fiecare 2 sau 3 zile, reduceți puțin aportul.
„Nu cred că o persoana obișnuită își dă seama cât de multe calorii consumă atunci când savurează băuturile cu cofeină”, spune Delbridge, conform prevention.com. Băuturile gen cola pot conține până la 200 de calorii per porție. Să renunți la ele poate să ducă la slăbire, dar și la îngrășare. Cofeina este un puternic suprimant temporar al apetitului. „O să te simți în mod natural înfometat atunci când vei renunța la cofeină”, spune nutriționistul american. În plus, potrivit Clinicii Mayo, cofeina îți poate crește rata metabolică. Efectul este probabil mic, dar dacă îți bei cafeaua neagră, este posibil să arzi mai multe calorii decât conține ea, ceea ce înseamnă că vă ajuta de fapt să slăbiți.
Dacă beți ceva cu cofeină cu 6 ore înainte de culcare asta vă poate perturba somnul din acea noapte, conform cercetărilor din Journal of Clinical Sleep Medicine. Efectul: te trezești obosit și ai nevoie de mai multă cofeină. De aceea, când oamenii renunță la cofeină dorm mai profund și mai bine decât cei care beau chiar și puțină cafea. Probabil veți fi obosit, deoarece corpul se adaptează la un stil de viață fără cofeină. Dar pe termen lung, veți avea mai multă energie decât ați obține dintr-un espresso.
Cofeina este un stimulent pentru sistemul nervos. Declanșează o eliberare de adrenalină, punându-vă inutil în modul „luptă sau zbori”. În plus, deoarece cofeina este un vasoconstrictor, îngustând vasele de sânge, crește tensiunea arterială. Renunțând la cofeină vă veți simți mai puțin anxios sau stresat.
Acel mod de „luptă sau zbor” nu e bun dacă ești pe cale să te înscrii într-un antrenament. Conform Colegiului American de Medicină Sportivă, cofeina îmbunătățește performanța și intensitatea exercițiului. Așa că nu renunțați dacă vă pregătiți de vreo cursă sportivă.
Cafeaua are efect laxativ pentru că accelerează lucrurile în sistemul dvs. digestiv. Practic, eliminarea cofeinei din dietă va reduce nevoia de a merge la baie.
Un studiu publicat în Breast Cancer Research a arătat că femeile care beau cinci sau mai multe căni de cafea pe zi sunt cu 57% mai puțin susceptibile să dezvolte receptor de estrogen - cancer de sân negativ decât cele care beau mai puțin de o cană pe zi. Și un alt studiu american recent, din Jurnalul de Epidemiologie, a arătat că să bei între trei și cinci căni de cafea pe zi îți poate reduce riscul de a muri de boli de inimă cu 21%. În paralel, ceaiul verde – care conține și el cofeină - este una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți. Deci, dacă renunțai la cafea și ceai, este o idee bună să sporiți consumul de fructe și legume.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.