Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Unul dintre cele mai populare ceaiuri din plante, ceaiul de ghimbir, ar putea oferi beneficii importante pentru sănătate, potrivit cercetărilor recente. Cunoscut mai ales ca remediu împotriva grețurilor, acest ceai ar putea avea efecte mult mai ample asupra organismului, datorită unei substanțe active puternice: gingerolul.
Gingerolul este compusul bioactiv principal din rădăcina de ghimbir și este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Potrivit experților de la Harvard Health, ceaiul de ghimbir are un gust intens, ușor picant și conține, pe lângă gingerol, cantități mici de vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele B3, B6 și C, fierul și potasiul.
Gingerolul este compusul bioactiv principal din rădăcina de ghimbir și este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Potrivit experților de la Harvard Health, ceaiul de ghimbir are un gust intens, ușor picant și conține, pe lângă gingerol, cantități mici de vitamine și minerale esențiale, precum vitaminele B3, B6 și C, fierul și potasiul.
Un studiu publicat în revista Nutrients în 2020 a analizat efectele ghimbirului asupra sănătății umane și a concluzionat că acesta poate fi benefic în tratarea mai multor afecțiuni, inclusiv a celor legate de sistemul gastrointestinal, durere, inflamație și sindroame metabolice.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism - FOTO: Freepik@yganko
Inflamația cronică este asociată cu un risc crescut de boli grave precum boli cardiovasculare, diabet de tip 2, cancer și boala Alzheimer. De aceea, o dietă antiinflamatoare, din care ceaiul de ghimbir poate face parte, este adesea recomandată inclusiv în cazurile de artrită.
Sindroamele metabolice menționate în studiu se referă la un set de afecțiuni precum: hipertensiunea arterială, niveluri ridicate de zahăr în sânge, colesterol "rău" și grăsime abdominală, toate crescând riscul de boli de inimă și diabet. Ghimbirul a fost asociat cu o reducere semnificativă a simptomelor în rândul pacienților cu afecțiuni inflamatorii articulare.
Ceaiul de ghimbir nu este doar un remediu tradițional pentru greață, ci și o băutură funcțională care susține imunitatea, reduce inflamația și ar putea ajuta la prevenirea bolilor cronice.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.