Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Microplantele au câștigat popularitate. Acestea au fost introduse în restaurantele din Statele Unite ale Americii în anii 1980. Aceste verdețuri aromatice, cunoscute și sub numele de micro ierburi sau confetti de legume, sunt bogate în aromă și adaugă o pată de culoare binevenită la o varietate de feluri de mâncare.
În ciuda dimensiunilor lor mici, microplantele împachetează o valoare nutrițională ridicată, adesea conținând niveluri mai ridicate de nutrienți decât verdele vegetal mai matur. Acest lucru le face un plus bun la orice dietă.
Microplantele sunt verdeațuri vegetale tinere, care au aproximativ 1-3 inci (2,5-7,5 cm) înălțime. Ele au o aromă puternică și un conținut concentrat de nutrienți și vin într-o varietate de culori și texturi.
Microplantele sunt considerate plante pentru copii. Acestea fiind spuse, acestea nu trebuie confundate cu germenii, care nu au frunze. Germenii au, de asemenea, un ciclu de creștere mult mai scurt, de 2-7 zile, în timp ce microplantele sunt de obicei recoltate la 7-21 de zile după germinare, odată ce au apărut primele frunze adevărate ale plantei.
Microplantele sunt mai asemănătoare cu verdețeața, dar numai tulpinile și frunzele lor sunt considerate comestibile. Acest lucru înseamnă că plantele pot fi cumpărate întregi și tăiate acasă, menținându-le în viață până când sunt consumate, notează Healthline.
Microgreens pot fi cultivate din mai multe tipuri diferite de semințe. Cele mai populare soiuri sunt produse folosind semințe din următoarele familii de plante:
- Familia Brassicaceae: Conopidă, broccoli, varză, năsturel, ridiche și rucola
- Familia Asteraceae: Salată verde, andive, cicoare și radicchio
- Familia Apiaceae: Mărar, morcov, fenicul și țelină
- Familia Amaryllidaceae: Usturoi, ceapă, praz
- Familia Amaranthaceae: Amaranth, quinoa, sfeclă și spanac
- Familia Cucurbitaceae: Pepene galben, castravete și dovleac.
Cereale precum orezul, ovăzul, grâul, porumbul și orzul, precum și leguminoasele precum năutul, fasolea și lintea, sunt, de asemenea, uneori cultivate ca microplante.
Microplantele variază în gust. Acesta poate varia de la neutru la picant, ușor acru sau chiar amar, în funcție de soi. În general, aroma lor este considerată puternică și concentrată.
Microplantele sunt ambalate cu substanțe nutritive. În timp ce conținutul lor nutritiv variază ușor, majoritatea soiurilor tind să fie bogate în potasiu, fier, zinc, magneziu și cupru.
Microplantele sunt, de asemenea, o mare sursă de compuși benefici ai plantelor cum ar fi antioxidanții. Mai mult, conținutul lor de nutrienți este concentrat, ceea ce înseamnă că acestea conțin adesea niveluri mai ridicate de vitamine, minerale și antioxidanți decât aceeași cantitate de verdeață matură.
De fapt, compararea microplantelor cu verdeața mai matură, arată că nivelurile de nutrienți în microplante poate fi de până la nouă ori mai mare decât cele din verdeața matură.
Vezi și: Mersul pe jos: uită de cei 10.000 de pași! Nu contează doar numărul, ci și viteza
Cercetările arată, de asemenea, că acestea conțin o varietate mai mare de polifenoli și alți antioxidanți decât omologii lor maturi.
Un studiu a măsurat concentrațiile de vitamine și antioxidanți în 25 de microplante disponibile în comerț. Aceste niveluri au fost apoi comparate cu nivelurile înregistrate în baza de date națională a USDA.
Deși nivelurile de vitamine și antioxidanți au variat, nivelurile măsurate în microplante au fost de până la 40 de ori mai mari decât cele înregistrate pentru frunzele mai mature.
Prin urmare, deși microplantele, în general, par să conțină niveluri mai ridicate de nutrienți decât plantele mai mature, acest lucru poate varia în funcție de speciile la îndemână.
Consumul de legume este legat de un risc mai mic de multe boli. Acest lucru se datorează probabil cantităților mari de vitamine, minerale și compuși benefici ai plantelor pe care le conțin.
Microplantele conțin cantități similare și adesea mai mare de aceste substanțe nutritive decât verdeața matură. Ca atare, ele pot reduce în mod similar riscul următoarelor boli:
- Bolile de inimă: Microplantele sunt o sursă bogată de polifenoli, o clasă de antioxidanți legați de un risc mai mic de boli de inimă. Studiile la animale arată că microplantele pot reduce trigliceridele și nivelurile "rele" de colesterol LDL .
- Boala Alzheimer: Alimentele bogate în antioxidanți, inclusiv cele care conțin cantități mari de polifenoli, pot fi legate de un risc mai mic de boală Alzheimer.
- Diabet: Antioxidanții pot ajuta la reducerea tipului de stres care poate împiedică zahărul să intre în mod corespunzător în celule.
- Anumite tipuri de cancer: Fructele și legumele bogate în antioxidanți, în special cele bogate în polifenoli, pot reduce riscul diferitelor tipuri de cancer.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.