Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Pentru a te proteja de aceste riscuri, iată șase alimente care nu ar trebui niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1. Orez
Riscul de intoxicație alimentară este real, dacă decizi să reîncălzeșto orezul la cuptorul cu microunde. De vină este o bacterie găsită în acest aliment, numită Bacillus cereus, așa cum a fost evidențiată într-un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Biologie Alimentară. Deși bacteriile nu pot rezista căldurii cuptorului cu microunde, produce spori toxici care nu dispar în ciuda temperaturilor ridicate.
În plus, acești spori proliferează atunci când orezul este plasat la temperatura camerei, după ce a fost reîncălzit, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge și, prin urmare, ar putea provoca vărsături și diaree.
2. Ciuperci
Deși ciupercile conțin vitamine și fibre, ele trebuie consumate doar proaspete. Acesta este motivul principal pentru care nu trebuie reîncălzite (și acest lucru se aplică tuturor felurilor de mâncare care conțin ciuperci). În plus, ar îngreuna digestia, ducând la flatulență, bolonare și dureri de stomac.
3. Lapte pentru bebeluși
Cuptorul cu microunde poate fi periculos, deoarece nu încălzește uniform lichidele. Astfel, când vine vorba de lapte pentru bebeluși, unele zone pot fi fierbinți, în timp ce altele vor fi în continuare reci.
4. Pui
Obișnuim să gătim puiul la cuptorul cu microunde, însă este o soluție total greșită. Un cuptor cu microunde nu distruge în totalitate bacteriile, deoarece căldura pe care o emite nu permite cărnii să se gătească uniform.
În plus, puiul poate adăposti salmonella, care sunt bacterii dăunătoare. Aceste microorganisme găsite în intestinele păsărilor de curte pot provoca diaree, vărsături sau chiar febră.
5. Ouă
Se recomandă insistent să nu încălzești ouăle în cuptorul cu microunde, pentru că ar putea exploda! Așa cum s-a explicat într-un studiu, pot apărea crăpături din cauza radiațiilor, contaminând gălbenușul de ou.
6. Carne procesată
Cercetătorii au descoperit într-un studiu publicat în revista Food Control că reîncălzirea cărnii procesate ar putea fi responsabilă pentru așa-numiții oxisteroli. Aceștia pot acționa asupra organismului prin creșterea riscului de ateroscleroză sau boli cardiovasculare.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Cum trebuie, de fapt, să alegi culoarea ojei. Detaliul de care să ții cont pentru avea o manichiură perfectă. Cum influențează tonul pielii.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Cum speli corect lenjeria intimă. Detaliile pe care trebuie să le știi.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.