Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții, îngrijorați
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Sughițăm. Cercetători de la University College London (UCL) susțin, într-un studiu, în care au monitorizat 13 nou-născuți, că sughițul a declanșat un val mare de semnale cerebrale care ar putea ajuta dezvoltarea lor. Lorenzo Fabrizi, autorul principal al studiului, consideră că această activitate a creierului ar putea ajuta bebelușii „să învețe cum să monitorizeze mușchii respirației", ducând în cele din urmă la o capacitate de a controla respirația în mod voluntar: "Când suntem născuți, circuitele care procesează senzațiile corpului nu sunt pe deplin dezvoltate, astfel încât înființarea unor astfel de rețele reprezintă o etapă crucială de dezvoltare pentru nou-născuți".
Oamenii de știință bănuiesc că sughițul ar apărea în trimestrul final al sarcinii. Potrivit cercetătorilor, fetușii și nou-născuții adesea sughit. Fenomenul este observat încă de la nouă săptămâni până la sarcină, iar sugarii născuți înainte de termen - cei născuți cel puțin trei săptămâni premature - petrec aproximativ 15 minute sughițând în fiecare zi.
Din ce cauze poate apărea sughițul
Orice aliment care extinde stomacul (distensia abdominală) poate declanșa sughițul, prin comprimarea sau iritarea anumitor nervi care duc la contractarea diafragmei, scrie CSID.
Printre cauzele care pot duce la sughiț se numără:
- Ingerarea unei cantități prea mari de alimente deodată sau prea repede
- Înghițirea aerului (aerofagie) în timp ce mesteci alimente sau dacă vorbești în timp ce mănânci
- Consumul de alimente picante, acide, băuturi foarte reci sau fierbinți, care determină schimbarea bruscă a temperaturii la nivelul esofagului.
De ce sughiți după ce mănânci pâine?
Spre exemplu, bucățile de pâine sunt mai greu de mestecat și de înghițit, motiv pentru care pot irita anumiți nervi de la nivelul esofagului. Plus că înghiți mai mult aer mestecând mai mult timp. De asemenea, bucățile de pâine duc la umflarea stomacului, punând presiune pe diafragmă. Astfel, apare sughițul.
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.