5 motive pentru care nu ar trebui să te epilezi
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Pâinea are nevoie să dospească al o anumită temperatură ca aluatul să dospească cum trebuie. O spune și Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj:
”#Știați Că
Temperatura ideală pentru dospirea aluatului este 27 grade Celsius? Temperatura de creștere și multiplicare pentru drojdia care facilitează „creșterea” aluatului în timpul dospirii este de 27 grade Celsius, orice temperatură mai înaltă cauzează multiplicarea excesivă a drojdiei și obținerea unui aluat cu „gust de drojdie”.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Instagram, care este diferența între pâinea prăjită și cea proaspătă. Ea a explicat de ce una balonează mai mult decât cealaltă, dar și pe care ar trebui să o alegem.
„Pâine proaspătă sau prăjită
Îngrașă la fel, balonează diferit!
Când vine vorba de pâine, trebuie să știm că toată îngrașă la fel, indiferent că este albă sau neagră, proaspătă sau prăjită, cu drojdie sau cu maia, simplă sau cu semințe.
Ce este diferit între sortimente? Aportul de fibre/tărâțe, care însă nu are impact pe conținutul caloric, ci doar ajută la digestie/tranzit intestinal. Unii ar spune că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B și minerale, însă ele nu pot fi absorbite din cauza fitaților prezenți în cereale. Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii - de la aprox 240 cal/100g, ajunge la 340 cal prin prăjire. Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii.
Care e avantajul pâinii prăjite? Faptul că e mai ușor de digerat, nu balonează”, scrie dr Bilic.
Pâinea cu maia are de fapt beneficii ascunse pentru sănătate. Se face printr-un proces de fermentare care adaugă probiotice sănătoase produsului finit. O dietă bogată în probiotice din alimente fermentate a fost legată de tot felul de rezultate pozitive asupra sănătății, cum ar fi o digestie îmbunătățită și o funcție imunitară mai bună. Și din moment ce mulți experți consideră că este mai bine să obțineți probiotice din alimente, mai degrabă decât din suplimente, aluatul poate adăuga la doza zilnică necesară un conținut de probiotice.
Pentru cea mai sănătoasă pâine cu maia, alegeți un soi făcut cu făină integrală de grâu. Nu numai că veți absorbi probioticele naturale ale pâinii, veți primi și fibre, proteine și minerale suplimentare. De asemenea, vă puteți prepara propria pâine cu aluat acasă. Este mai ușor decât v-ați putea imagina și vă permite să controlați unele dintre ingrediente.
Acestea sunt cele cinci motive pentru care nu ar trebui să te mai epilezi.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
Aceasta este ce mai mare greșeală care duce la apariția ridurilor. În această perioadă, efectele sunt și mai vizibile.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.