Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Introducerea multor fibre în mesele tale este o parte extrem de importantă a unei alimentații sănătoase.
"Este esențială pentru o digestie bună și vă menține microflora intestinală sănătoasă", spune Frances Largeman-Roth, expert în nutriție și autor al cărții Smoothies & Juices: Bucătăria vindecătoare a prevenției.
Fibrele ajută, de asemenea, la reducerea riscului de boli cronice - inclusiv cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul de tip 2 - și mențin colesterolul sub control, adaugă Jennifer Martin-Biggers, vicepreședinte pentru afaceri științifice și educație la Hum Nutrition.
Și, într-adevăr, simptomele pe termen scurt ale unei diete sărace în fibre pot fi cel puțin neplăcute. Ar trebui să consumăm zilnic 25-35 de grame de fibre totale, dar, potrivit lui Largeman-Roth, majoritatea nu respectă această recomandare, ceea ce înseamnă că semnele dietei sărace în fibre enumerate mai departe sunt incredibil de frecvente.
Iată care sunt cele mai frecvente semne pe care le dă corpul atunci când nu consumați suficiente fibre:
1. Constipația
"Probabil că știi deja că te poți constipa fără fibre. Consumul de fibre suficiente - precum și de apă - te ajută să mergi mai ușor la baie, fără să te chinui", spune Largeman-Roth.
Fibrele insolubile sunt responsabile pentru adăugarea de volum la scaun, ceea ce ajută la aprovizionarea sistemului digestiv cu ceva substanțial de eliminat. Fibrele solubile ajută ca mai multă apă să rămână în scaun, ceea ce face ca acesta să fie mai moale și, prin urmare, mai puțin dureros să treacă prin intestine. Consumând mai multe fibre în dieta dvs. vă va ajuta să vă asigurați vizite mai ușoare (și mai frecvente) la baie.
Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt celelalte trei simptome ale unui ocnsum redus de fibre.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.