Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dinți îngălbeniți. Medicii ne sfătuiesc că nu este bine să ne albim prea mult dinţii, ci să alegem o nuanţă cât mai naturală, se arată pe Facebook-ul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București.
În acea postare, maiorul medic lector universitar dr. Anca Dobrescu, medic stomatolog, explică care sunt cauzele care duc la îngălbenirea dinţilor şi care ne fac să mergem la dentist.
Culoarea dinţilor este afectată de obiceiurile cotidiene, alimentare şi nealimentare, potrivit respectivei postări:
„1.Culoarea dinţilor este dobândită genetic
2. Dinţii se îngălbenesc odată cu înaintarea în vârstă
3. Fumătorii, precum şi consumatorii de cafea, ceai, vin roşu, sucuri de afine sau sfeclă roşie suferă discromie dentară (îngălbenirea dinţilor).
4. Culoarea dinţilor este afectată de unele medicamente, de metale, chiar şi de anumite paste de dinţi sau ape de gură.
5. Bolile de sânge sau unele afecţiuni hepatice pot influenţa culoarea dentară.
6. Consumul supradozat de fluor conduce la afecţiunea numită fluoroză, aceasta manifestându-se prin apariţia unor pete/striuri albe pe suprafaţa dinţilor.
7. Tratamentele cu antibiotice în timpul formării dinţilor sau traumatismele dentare cauzează discromia dentară".
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!