Alergia la ambrozie: Simptome și sfaturi de gestionare a răspândirii plantei
Alergia la ambrozie - simptome și cum să gestionezi răspândirea acesteia.
Pentru adulți, la fel ca și la copii, cele mai comune alimente care dau alergii - dar nu și singurele - sunt ouăle, laptele, arahidele, nucile, peștele și crustaceele, grâul și soia, potrivit experților de la Colegiul American de alergie, astm și imunologie.
La fel ca și în cazul acelor alergii alimentare care apar în copilărie, va trebui să faceți tot posibilul să evitați aceste alimente și să fiți pregătit să luați măsuri în caz că intrați, neintenționat, în contact cu ele.
Ai o reacție alergică severă la alimente dacă ai următoarele simptome:
- Urticarie sau pielea palidă / albăstruie.
- Crampe și / sau vărsături.
- Probleme de înghițire sau umflare a limbii.
- Pulsul slab.
- Senzație de amețeală sau leșin.
- Insuficiență respiratorie, șuierat sau tuse.
- Incapacitatea de a respira și scăderea tensiunii arteriale.
Reacția cea mai gravă se numește anafilaxie (sau șoc anafilactic) și este o incapacitate extremă de respirație care poate duce la șoc. Este o urgență medicală care vă pune viața în pericol. Rețineți că reacțiile alergice pot fi imprevizibile. Cele mai multe se întâmplă în câteva ore de contact, dar unele sunt instantanee. Și o cantitate mică de alergen poate fi suficientă pentru a provoca umflături, urticarie sau anafilaxie. De asemenea, corpul dvs. ar putea prezenta mai mult de un tip de reacție - pielea, tractul gastro-intestinal, inima și / sau respirația ar putea fi afectate în același timp.
De aceea, este important să vă adresați medicului și să întrebați despre testarea pentru reacție neobișnuită la un anumit aliment. Dacă este posibil, explicați tot ce ați mâncat, cât de repede au început simptomele și cât timp au durat.
Testarea pentru alergii alimentare implică, de obicei, o combinație de teste cutanate și de sânge. Uneori poate exista o soluție sau un tratament. De exemplu, dacă un fruct sau o legumă în stare brută provoacă o reacție, este posibil să puteți mânca alimentele gătite deoarece, pentru unii oameni, căldura neutralizează alergenul. În general, va trebui să eliminați complet din dietă alimentul alergen.
Alergia la ambrozie - simptome și cum să gestionezi răspândirea acesteia.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
Alergiile la frig pot fi o problemă majoră în timpul iernii. Simptomele pot fi accentuate și de vremea rece.
De la produse nepotrivite, la emoții sau condiții meteo, printre factorii apariției pielii intolerante.
Intoleranța la histamină - ce este, care sunt simptomele și care sunt alimentele care trebuie evitate.
Alergiile pot fi o sursă majoră de disconfort nocturn, afectând calitatea somnului și lăsându-te epuizat în timpul zilei.
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Alergiile pot varia de la simptome ușoare la reacții severe, incluzând dificultăți de respirație și anafilaxie.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
O boală alergică și autoimună a fost identificată pentru prima dată de cercetători. De vină ar fi mutația unei gene.
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.
Alcoolul poate provoca o alergie ciudată la anumite alimente.