Siropuri de tuse, interzise de UE. Substanța provoacă reacție anafilactică. Ciuhodaru: Se folosesc de zeci de ani
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Bacteriile intestinale pe care le au sugarii sănătoși împiedică dezvoltarea alergiilor alimentare, este concluzia unui studiu. Alergia la laptele de vacă este cea mai frecventă alergie alimentară care...
Cercetătorii de la Universitatea din Chicago, Laboratorul Național Argonne și Universitatea din Napoli Federico II din Italia au descoperit că atunci când bacteriile intestinale provenite de la sugari sănătoși au fost transplantate la șoareci, animalele au fost protejate de o reacție alergică atunci când au fost expuse laptelui de vacă.
Nu același lucru s-a întâmplat în cazul copiilor alergici la lapte; șoarecii care au primit aceste bacterii au suferit o reacție alergică atunci când au primit lapte de vacă, dovadă că au au avut parte de aceeași protecție. Cercetarea, finanțată în parte de Institutul Național de Alergie și de Boli Infecțioase, este rezultatul unei lungi colaborări între doi medici Nagler și Roberto Berni Canani. Cei doi au lucrat împreună la un proiect care a constatat diferențe semnificative în microbioamele intestinale ale sugarilor sănătoși și ale celor cu alergie la laptele de vacă.
Cercetatorii au transplantat bacteriile intestinului de la opt sugari - patru sănătoși și patru cu alergie la lapte de vacă – la șoareci care au fost crescuți într-un mediu complet steril, fără germeni, ceea ce înseamnă că nu aveau bacterii proprii.
Șoarecii au fost hrăniți cu aceeași formulă ca și copiii pentru a ajuta bacteriile să colonizeze corect furnizând aceleași surse de nutrienți. Șoarecii care au primit bacterii de la sugarii alergici au suferit de anafilaxie, o reacție alergică care pune viața în pericol, când au fost expuși pentru prima dată laptelui de vacă. Șoarecii de control fără germeni care nu au primit nici o bacterie au prezentat, de asemenea, această reacție severă. Cei care au primit bacterii sănătoase păreau totuși protejați complet și nu au suferit o reacție alergică.
Studiul a identificat, de asemenea, o specie bacteriană specifică care protejează împotriva răspunsurilor alergice la alimente.
,,Acest studiu ne permite să definim o relatie de cauzalitate și arată că microbiota în sine poate dicta dacă avem sau nu un răspuns alergic”, a spus dr. Cathryn Nagler, profesor la Universitatea Chicago si autor principal al studiului.
Aceste constatări demonstrează rolul critic al microbiotei intestinului în alergiile alimentare și deschid calea pentru intervenții inovatoare pentru prevenirea și tratamentul alergiilor alimentare.
Cercetătorii au identificat o anumită specie, Anaerostipes caccae, care pare să protejeze împotriva reacțiilor alergice atunci când este prezentă în intestin. A.caccae face parte dintr-o clasă de bacterii, Clostridia, pe care Nagler și colegii săi au identificat-o într-un studiu din 2014 care protejează împotriva alergiilor la nuci.
Aceste bacterii produc butirat, un acid gras cu catenă scurtă despre care cercetările anterioare au demonstrat că este un nutrient crucial pentru stabilirea unei comunități microbiene sănătoase în intestin. Acest lucru sugerează că această clasă de bacterii producătoare de butirat asigură o protecție mai generală împotriva altor alergii alimentare, de asemenea. Aceste bacterii sau metaboliții lor ar putea fi utilizate ca parte a medicamentelor bioterapeutice pentru a preveni sau inversa alte alergii alimentare comune.
Rezultatele din acest studiu îi ajută pe oamenii de știință să creeze noi tipuri de tratamente pentru alergii alimentare.
,,Această lucrare arată că putem folosi produsele metabolice ale microbiomei sănătoase pentru a dezvolta medicamente care protejează împotriva alergiilor alimentare", a precizat dr. Nagler, președintele și co-fondatorul ClostraBio, o companie care dezvoltă bioterapeutice bazate pe metaboliți microbieni sintetici, informează Medicalxpress.com.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Ce se întâmplă când animalul de companie se află în preajma ta. Experții dezvăluie detaliul scârbos la care te expui.
Vedeta TV Andreea Mantea a declarat că suferă de o boală gravă care a determinat-o să ia în greutate.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Alergia la alcool poate avea reacții severe. Află ce trebuie să faci dacă ai o alergie la alcool.
Tatuajele nu doar că înfrumusețează corpul, dar au și beneficii la care nici nu te-ai fi așteptat.
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.
Un tratament revoluționar împotriva alergiei la alune va fi administrat, în premieră, în Europa, copiilor din Marea Britanie.
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Rinita alergică, ce trebuie să știi despre ea și cum faci diferența între ea și viroza respiratorie.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Moliile vă pot afecta sănătatea, nu doar hainele. Află cum poți scăpa de acești dăunători.