Alergii alimentare, mulți cred că au și se înșală

Dana Lascu |
Data publicării:
Cele mai frecvente alergii la adulți în SUA sunt la crustacee
Cele mai frecvente alergii la adulți în SUA sunt la crustacee

În realitate, doar unul din 10 adulți are alergie la alimente, dar aproape 1 din 5 cred că au așa ceva, arată un nou studiu. Și asta pentru că se face confuzie între alergie și intoleranță și alte afecțiuni. Iar cele mai multe alergii sunt la crustacee.

Peste 10% dintre adulții din Statele Unite – adică peste 26 de milioane de persoane - se estimează că au alergii alimentare, potrivit unui studiu publicat in JAMA Network Open, care a fost condus de dr. Ruchi Gupta, de la Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago și Universitatea Northwestern. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că 19% din adulți cred că sunt alergici la anumite alimente, cu toate că simptomele lor sunt inconsistente cu o adevărată alergie alimentară, care poate declanșa o reacție care pune viața în pericol. Rezultatele sunt bazate pe un sondaj reprezentativ la nivel național de peste 40.000 de adulți.

Alergie – intoleranță, cea mai frecventă confuzie

„În timp ce am descoperit că unul din 10 adulți are alergie la alimente, aproape două ori mai mulți cred ca sunt alergici, în timp ce simptomele lor pot sugera intoleranță alimentară sau alte condiții medicale legate de alimente", spune autorul principal dr. Ruchi Gupta, care este, de asemenea, un profesor de Pediatrie la Școala de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern.

„Este important să vezi un medic pentru testarea și diagnosticarea adecvată înainte de eliminarea completă a alimentelor bănuite din dietă. Dacă se confirmă alergia alimentară, e critic să înțelegi cu manageriezi situația, inclusiv cum recunoști simptomele de anafilaxie și modul și momentul în care vei utiliza epinefrina".

Cercetătorii au descoperit că doar jumătate din adulții cu alergie convingătoare alimentară au avut un diagnostic confirmat de medic, și mai puțin de 25% au rețetă pentru epinefrină.

Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că aproape jumătate din adulții alergici la alimente au dezvoltat cel puțin o alergie alimentară ca adult.

Cele mai multe alergii, la crustacee

„Am fost surprinși să descoperim că alergiile alimentare la adulți au fost atât de comune", spune dr. Gupta. „Este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru și cum putem preveni acest lucru".

Datele studiului indică faptul că cei mai răspândiți alergeni alimentari în rândul adulților din SUA sunt fructele de mare (care afectează 7,2 milioane de adulți), laptele (4,7 milioane), arahidele (4,5 milioane), nucile (3 milioane), peștele (2 milioane), grâu (2 milioane), soia (1,5 milioane) și susan (0,5 milioane).

„Datele noastre arată că crustaceele sunt alergenul alimentar de top la adulți, că alergia la fructe de mare de obicei începe la vârsta adultă, și că această alergie este remarcabil de comună de-a lungul vieții", spune dr. Gupta. „Avem nevoie de mai multe studii pentru a clarifica de ce alergia la crustacee pare a fi atât de comună și persistentă în rândul adulților din SUA", conchide el într-un material dat publicității astăzi de Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel