Intoleranța la alune: simptome și cauze. Ce să faci dacă ai alergie la alune
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Peste 10% dintre adulții din Statele Unite – adică peste 26 de milioane de persoane - se estimează că au alergii alimentare, potrivit unui studiu publicat in JAMA Network Open, care a fost condus de dr. Ruchi Gupta, de la Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago și Universitatea Northwestern. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că 19% din adulți cred că sunt alergici la anumite alimente, cu toate că simptomele lor sunt inconsistente cu o adevărată alergie alimentară, care poate declanșa o reacție care pune viața în pericol. Rezultatele sunt bazate pe un sondaj reprezentativ la nivel național de peste 40.000 de adulți.
„În timp ce am descoperit că unul din 10 adulți are alergie la alimente, aproape două ori mai mulți cred ca sunt alergici, în timp ce simptomele lor pot sugera intoleranță alimentară sau alte condiții medicale legate de alimente", spune autorul principal dr. Ruchi Gupta, care este, de asemenea, un profesor de Pediatrie la Școala de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern.
„Este important să vezi un medic pentru testarea și diagnosticarea adecvată înainte de eliminarea completă a alimentelor bănuite din dietă. Dacă se confirmă alergia alimentară, e critic să înțelegi cu manageriezi situația, inclusiv cum recunoști simptomele de anafilaxie și modul și momentul în care vei utiliza epinefrina".
Cercetătorii au descoperit că doar jumătate din adulții cu alergie convingătoare alimentară au avut un diagnostic confirmat de medic, și mai puțin de 25% au rețetă pentru epinefrină.
Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că aproape jumătate din adulții alergici la alimente au dezvoltat cel puțin o alergie alimentară ca adult.
„Am fost surprinși să descoperim că alergiile alimentare la adulți au fost atât de comune", spune dr. Gupta. „Este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru și cum putem preveni acest lucru".
Datele studiului indică faptul că cei mai răspândiți alergeni alimentari în rândul adulților din SUA sunt fructele de mare (care afectează 7,2 milioane de adulți), laptele (4,7 milioane), arahidele (4,5 milioane), nucile (3 milioane), peștele (2 milioane), grâu (2 milioane), soia (1,5 milioane) și susan (0,5 milioane).
„Datele noastre arată că crustaceele sunt alergenul alimentar de top la adulți, că alergia la fructe de mare de obicei începe la vârsta adultă, și că această alergie este remarcabil de comună de-a lungul vieții", spune dr. Gupta. „Avem nevoie de mai multe studii pentru a clarifica de ce alergia la crustacee pare a fi atât de comună și persistentă în rândul adulților din SUA", conchide el într-un material dat publicității astăzi de Spitalul Ann & Robert H. Lurie din Chicago.
Intoleranța alimentară este o problemă frecventă care afectează mulți oameni în întreaga lume.
Alergiile sunt frecvente la începutul primăverii. Dar de ce unele persoane nu au nicio problemă din cauza polenului.
UE interzice siropurile de tuse care conțin folcodină. Substanța este factor de risc pentru apariția unei reacții anafilactice.
Care e diferența dintre COVID-19 și alergii. Cum deosebești simptomele.
Alergia bizară pe care o poți face chiar în propria casă poate fi declanșată de un lucru absolut banal.
Intoleranța la histamină - ce este, care sunt simptomele și care sunt alimentele care trebuie evitate.
Sezonul cald vine cu o serie de provocări pentru copii și părinți. Cum să îi protejăm pe cei mici de pișcăturile de insecte.
Artista Adda se luptă cu o boală rară, cu care a fost diagnosticată în urmă cu un an: intoleranța la histamină.
Șocul anafilactic poate să apară din cauza unor substanțe alergice. Poate pune în pericol viața.
La ce trebuie să fim atenți în cazul în care ne-au înțepat țânțarii. ”Pot deveni mortale”, susține dr. Tudor Ciuhodaru.
Primăvara vine cu alergiile la polen. Cum facem diferența între acestea și virozele respiratorii.
Un bol cu sare plasat pe pervazul ferestrei te scapă de o problemă enervantă care, de altfel, îți poate afecta sănătatea.
Prezentatorul TV Răzvan Fodor spune că astmul l-a făcut să treacă prin momente teribile.
Cum se poate scăpa de alergia la polenul de ambrozie.
Fitofotodermatita apare cel mai frecvent în sezonul cald. Care sunt simptomele și când este cazul să vă prezentați la medic.
Rinita alergică, ce trebuie să știi despre ea și cum faci diferența între ea și viroza respiratorie.
Un nou strat de praf saharian a acoperit o bună parte din țară. Acesta poate provoca neplăceri unor categorii de persoane.
Intoleranța la fructoză apare atunci când organismul nu poate absobi fructoza în mod corespunzător. Simptomele sunt digestive.