Diabetul de tip 3, ce este. Rolul rezistenței la insulină în declinul cognitiv și boala Alzheimer
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Pentru persoanele diabetice sau pre-diabetice, alimentația acestora a necesitat o schimbare radicală, prin renunțarea la multe dintre produsele care, poate, le aduceau pe lângă energia de zi cu zi și o satisfacție emoțională.
Potrivit lui Courtney D'Angelo, autor la Go Wellness, citat de EatThis, cea mai bună pâine pe care să o mănânci pentru a-ți scădea glicemia este pâinea 100% integrală.
Pâinea 100 la sută integrală este adesea bogată în fibre și are încă nutrienții intacți, ceea ce este opusul a ceea ce ați obține cu o pâine albă standard sau un alt tip de carbohidrați rafinați.
”Când vine vorba de evitarea vârfurilor de zahăr din sânge, fibrele sunt cele mai bune prietene ale tale”, spune D'Angelo. ”Fibrele ajută la încetinirea absorbției de zahăr, vor ajuta la îmbunătățirea bacteriilor intestinale și vă pot ajuta să vă simțiți sătul mai mult timp, ceea ce duce la gustări inutile pe parcursul zilei”.
Dacă doriți să vă reduceți sau să vă gestionați glicemia, este util să limitați consumul de carbohidrați rafinați și procesați, cum ar fi produsele de patiserie și pâinea albă, de exemplu.
Atunci când mâncați cantități mai mari de carbohidrați procesați, corpul dumneavoastră îi descompune rapid în glucoză, care intră în sânge și poate crește nivelul de zahăr din sânge.
Din fericire, cerealele integrale bogate în fibre, cum ar fi ovăzul și orzul, pot ajuta de fapt la îmbunătățirea nivelului de glucoză din sânge, deoarece fibrele nu sunt absorbite de organism și nu creează o creștere a glicemiei.
Astfel, este nevoie de o atenție suplimentară când vă procurați pâinea, să urmăriți atât numărul de carbohidrați din fiecare porție, dar și zaharurile adăugate.
”Toată lumea este diferită în ceea ce privește numărul de carbohidrați de care are nevoie, așa că discutați cu un nutriționist sau cu un dietetician despre cantitatea specifică de care aveți nevoie”, spune D'Angelo.
”Cheia aici este să obțineți cantitatea corectă de carbohidrați, deoarece va îmbunătăți gestionarea zahărului din sânge. Și, bineînțeles, verificați și vedeți dacă există zaharuri adăugate la pâinea integrală de grâu pe care o alegeți. Unele mărci folosesc zaharuri adăugate pentru a ajuta la îmbunătățirea gustului pâinii, dar aveți grijă cu prea mult, deoarece poate crește nivelul de zahăr din sânge”, a mai precizat D'Angelo, pentru sursa citată.
Alimente de bază, pe lista celor 5 de NU din alimentație. Nutriționist: Ușor de ținut minte
Acest tip de diabet îl poți avea și nici măcar să nu știi. Îți macină creierul și provoacă Alzheimer.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
Diabetul de tip 5 tocmai a fost recunoscut oficial! Milioane de oameni afectați fără să știe – iată ce trebuie să afli chiar acum!
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Acest tratament poate vindeca diabetul în mai puțin de trei luni. Nu mai este nevoie de administrarea insulinei.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Cercetătorii descoperă noi indicii privind durerea nervoasă provocată de diabet.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Acest aliment care se regăsește în aproape orice bucătărie ne omoară cu zile. Duce la infarct și AVC.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.