Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Diabet. Doru Negru este medic primar Boli Interne, Diabet, Nutriție și Boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador. La interviurile DC Medical, acesta a vorbit despre testele genetice și de ce ajungem dependenți de insulină.
"Nu, este o poveste! Nu se poate. Vedeți dumneavoastră, greu. Noi am făcut o chestie, am învățat sau am descifrat codul genetic cu niște ani în urmă. Cu alte cuvinte am învățat literele. Ei, de aici până când o să scriem poeme ca Shakespeare mai durează oleacă, mai trebuie să treacă vreo două – trei generații. Nu există o posibilitate, sunt o mulțime de gene care par, par a fi favorabile pentru dezvoltarea diabetului, dar depinde cum se exprimă și depinde și de cromozomul celălalt unde este", a afirmă Dr Doru Negru.
În opinia acestuia, cei care au rude de sânge care suferă sau au suferit de diabet, probabilitatea de a-l face e ceva mai mare:
"Deci, oamenii care au mătuși, unchi, părinți, bunici cu diabet ar trebui să fie mai are oleacă mai atenți. (...) Să se caute oleacă mai des. Nu e obligatoriu să-l facă! Dar probabilitatea de a-l face e mai mare. Ei, dacă pe lângă acest material, mai avem și obișnuința noastră de a mânca mai mult decât trebuie – toți mâncăm mai mult decât trebuie –, de a alerga mai puțin, avem și neșansa de a ne lăsa oleacă de burtă, mai crește și un pic tensiunea, îți mai cauți și mai găsești și niște grăsimi crescute în sânge, dintr-o dată ai mai multe șanse să faci diabet", adaugă specialistul.
Acesta precizează că organismul nostru folosește insulina "ca să sature foamea de insulină a țesutului gras. Cu cât avem grăsimi mai multe în trup, cu atât asta mănâncă mai multă insulină și atunci nu mai rămâne destulă. Al doilea mare mâncător de insulină din organismul nostru este reprezentat de grăsimile din sânge, fie că se cheamă colesterol care are prostul obicei de a se depune pe vasele de sânge de a le înfunda, fie că se cheamă trigliceride care sunt mai ticăloase, ele irigă endoteliul vascular și bruma de colesterol, care probabil că nu e brumă de colesterol, se depune galopant", subliniază dr Doru Negru.
Apoi, continuă acesta, grăsimile intră sub piele "cu mare consum de insulină. Și odată intrate sub piele mai mănâncă o dată insulină! Și abia după aia dacă mai rămâne insulină, organismul o folosește ca să scadă zahărul din sânge. Apoi dacă fabrica de insulină e oleacă mai puțin performantă, mai puțin dotată, suprasolicitată în timp, nu mai poate și începe și crește zahărul în sânge".
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Acest supliment îmbunătățește sănătatea inimii și are efect semnificativ și în cazul diabeticilor.
Diabetul are un impact major asupra întregului organism, inclusiv a inimii. Cum trebuie, de fapt, să reduci riscul de infarct.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Acesta este peștele cu cea mai mare cantitate de Vitamina D.
Tratamentul diabeticilor, schimbat total. Milioane de diabetici vor rămâne fără tratament.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Acestea sunt semnele de alarmă pentru diabet. Apar încă de la început.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.