Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Ouăle rămân printre cele mai controversate produse alimentare. Aportul ridicat de ouă a fost în mod tradițional descurajat, în principal datorită conținutului ridicat de colesterol. Cu toate acestea, ouăle sunt și o sursă bogată de compuși bioactivi care pot avea efecte benefice asupra sănătății. Acest lucru înseamnă că efectele asupra sănătății consumului de ouă sunt dificil de determinat numai pe baza conținutului lor de colesterol.
Cercetătorii au arătat anterior că atunci când consumi în jur de un ou pe zi risc de apariție a diabetului de tip 2 este mai mic în rândul bărbaților de vârstă mijlocie care au participat la Studiul factorului de risc pentru boala cardiacă ischemică Kuopio din Finlanda de Est.
„Scopul studiului actual a fost de a explora potențiali compuși care ar putea explica această asociere folosind metabolomica non-direcționată, o tehnică ce permite un profil larg de substanțe chimice într-un eșantion", spune Stefania Noerman, principalul autor al studiului, de la Universitatea din Finlanda de Est.
Studiul a constatat că probele de sânge ale bărbaților care au consumat mai multe ouă au inclus anumite molecule lipidice care au corelat pozitiv cu profilul sanguin al bărbaților care nu au dezvoltat diabet de tip 2. În plus, cercetătorii au identificat mai mulți compuși biochimici în sânge care au prezis un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, inclusiv aminoacidul tirozină.
Studiul sugerează unele mecanisme plauzibile care ar putea explica, cel puțin parțial, asocierea inversă între aportul de ou și riscul mai scăzut observat anterior de a dezvolta diabet de tip 2.
„Deși este prea devreme pentru a trage concluzii cauzale, avem acum câteva indicii cu privire la anumiți compuși legați de ouă, care pot avea un rol în dezvoltarea diabetului de tip 2. Investigații detaliate, atât cu modele de celule si cu studii de intervenție la om, care folosesc tehnici moderne , cum ar fi metabolomica, sunt necesare pentru a înțelege mecanismele care stau în spatele efectelor fiziologice ale aportului de ouă", concluzionează Noerman, într-un material dat publicității de Universitatea Finlandei de Est.
Studiul poate fi găsit AICI.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Ce îți spune corpul când poftești la cartofi prăjiți. Semnul te va surprinde.
Acesta este cel mai simplu mod de a trata diabetul. Medicii iau în considerare aceste valori.
Mănânci carne cu garnitură? Ei bine, te-ai gândit vreodată ce se întâmplă când le asociezi?
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Aceste două minerale sunt esențiale pentru a gestiona diabetul. Scad nivelul glicemiei.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Cafeaua are un impact important asupra colesterolului. Cum trebuie să o prepari pentru a scădea colesterolul "rău".
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Ce se întâmplă când bei apă carbogazoasă. Impactul pe care îl are asupra organismului.
Acestea sunt cele mai importante semne ale glicemiei mărite, dacă ai peste 50 de ani.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.