Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
„Ne referim la îngrășarea ficatului. În sens strict științific, steatoza hepatică reprezintă o concentație mai mare de grăsimi în ficat, după modelul ficatului de gâscă sau de rață pe care îl mâncăm. Este mult mai bun dacă este gras, dar numai pentru a fi mâncat. Pentru noi, dacă concetrația de grăsimi din ficat depășește o anumită limită, acest lucru se traduce prin niște analize modificate”, a spus dr Bogdan Mateescu, la Antena 3.
Cel mai simplu mod de a afla dacă ai boala ficatului gras este că-ți faci o ecografie.
„Mai toată lumea are posibilitatea astăzi să își facă o ecografie și să aflăm dacă avem un ficat gras. De pildă, omul poate să îți spună că e mai obosit. Cine nu este obosit astăzi, dar dacă ai și ficat gras și spui că ești mai obosit, doctorul îți va spune că de la ficatul gras. Sau dormi mai prost, de la asta e. Sau ai gust amar. Transformarea aceasta a grăsimii, în popor se spune că grăsimea râncezește. Ceva asemănător se întâmplă și cu grăsimea depusă în ficat, ceea ce rezultă acolo este într-adevăr toxic și distructiv pentru celulele din ficat.
Acolo avem niște celule care trebuie să lucreze, hepatocitele, celulele hepatice și alte tipuri de celule. El trebuie să lucreze. Dacă le intoxici cu acești produși ai grăsimilor oxidate, ele suferă și unele dintre ele încep să moară. Dacă mor într-un număr foarte mare, ele declanșează o reacție de protecție, de apărare a organismului care nu va putea să corecteze nimic această reacție de apărare, pentru că, depunerea de grăsime va continua și râncezirea grăsimii va continua și distrugerea celulelor din ficat va continua.
Va duce în timp de ani de zile la distrugerea tot mai accelerată a ficatului într-un proces de hepatită. Este o hepatită care se regăsește împreună cu steatoza, deci noi o numim steato-hepatită”, a atras atenția dr Bogdan mateescu, la Antena 3.
Practic, spune el, 1 din 10 oameni are steatoză hepatică, iar acestă boală, lăsată netratată ani de zile, duce la ciroză, care este „o stare de insuficiență hepatică, care în cele din urmă poate duce la moarte”.
Ficatul gras este asociat cu obezitatea, arată medicul. „Se asociază cu obezitatea, se asociază cu un anumit tip de diabet, se asociază cu hipertensiunea. Există iarăși o denumire medicală, care le bagă pe toate ca într-o căciulă. Se numește sindromul metabolic. Dacă ai burta foarte mare, e mai rău decât dacă ai coapsele foarte groase”, a punctat acesta.
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.
Mircea Diaconu și Steve Jobs au fost diagnosticați cu aceeași boală: cancerul de pancreas. Este una dintre cele mai agresive forme de cancer.
Acest tip de cancer se poate moșteni. Primele două generații sunt cele mai afectate.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Acest tip de cancer are o evoluție dramatică. Este diagnosticat târziu, iar speranța de viață a pacienților este redusă.
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.