Colonoscopia, recomandată în funcție de istoricul familial. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Se consideră primele două generații
Acest tip de cancer se poate moșteni. Primele două generații sunt cele mai afectate.
Brânzeturile sunt o sursă importantă de calciu, grăsimi și proteine, mai mult, au și un conținut crescut de vitamina A, vitamina B12, precum și zinc sau fosfor. Un motiv în plus ca lumea să îndrăgească acest tip de produs lactat, mai ales că este unul fermentat, deci prieten cu sistemul digestiv.
Însă aceste vitamine și minerale vin împreună cu un număr ridicat de calorii, multe grăsimi saturate și sare, dar puține fibre, astfel, că dacă vreți să urmați o dietă, de slăbire sau de menținere a greutății este nevoie să vă ajustați cantitatea de brânzeturi pe care o consumați, chiar dacă aceasta este bogată în nutrienți.
De altfel, brânza este una dintre cele mai versatile dintre produsele lactate, fiind consumată ca atare, alături de roșii sau alte legume, în budinca de macaroane ori pusă peste un hamburger.
Indiferent de modul în care consumați brânzeturile, la fel ca alte alimente preferate, moderația trebuie să fie cheia unei diete echilibrate. De altfel, conținutul de sare care există în brânzeturi, precum și cel de grăsimi, pot duce la boli metabolice, precum diabetul de tip 2, dar și la cele cardiovasculare și de inimă.
Un motiv în plus ca specialiștii în nutriție să recomande limitarea consumului de brânzeturi.
”Dacă vreți să reduceți aportul de sodiu, evitați brânza feta și brânzeturile tari.
Puteți face un pas mai departe, înlocuind brânzeturile din lapte integral cu opțiuni cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut redus de grăsimi”, afirmă dr. Akua Woolbright, nutriționist, arată EatThis.
Deși poate părea dificil să renunțați complet la brânzeturile preferate, o limitare a consumului poate să aibă efecte beneficie asupra sănătății dvs.
Iar perioada care urmează, intrarea în postul Paștelui, este numai bună pentru a experimenta ce se întâmplă în organism ca urmare a renunțării la brânzeturi.
Tonusul și textura pielii se pot îmbunătății
Reducerea consumului de lactate, inclusiv de brânzeturi poate avea efecte pozitive asupra pielii.
Cercetările arată că produsele lactate sunt legate de producția excesivă de ulei, ceea ce poate crește apariția unor imperfecțiuni inestetice pe piele.
”Studiile arată că lactatele pot crește nivelul de insulină, ceea ce crește producția de hormoni care produc sebum, ceea ce poate influența acneea”, spune Isabel Smith, potrivit sursei menționate.
Reduce balonarea
Pentru multe persoane consumul de lactate, ca urmare a intoleranței la lactoză, poate duce la o serie de efecte mai puțin plăcute, precum balonarea sau sindromul diareic.
Astfel, prin eliminarea lactatelor sau prin limitarea brânzeturilor se poate reduce și balonarea.
Reduceți durerile de cap și migrenele
Dieta bogată în brânzeturi și lactate poate să ducă la dureri de cap sau migrene, iar acest lucru este cauzat de conținutul ridicat de tiramină, un aminoacid care apare în mod natural în plante și în produsele de origine animală.
Astfel, reducerea consumul de brânzeturi va duce eliminarea factorului declanșator al migrenelor și durerilor de cap.
Reduce colesterolul și riscul de boli de inimă
Prin conținutul ridicat de grăsimi din brânzeturi, persoanele care consumă aceste produse au un risc mai crescut de colesterol mărit sau de boli cardiovasculare.
”Brânza este foarte bogată în grăsimi saturate care contribuie la bolile de inimă prin creșterea nivelului colesterolului din sânge.
S-a demonstrat că grăsimile saturate cresc colesterolul rău sau lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL), deoarece determină ficatul să producă mai mult colesterol”, afirmă nutriționistul Trista Best.
Scădere în greutate
Reducerea greutății corporale este un al efect secundar al reducerii sau eliminării consumului de brânzeturi, iar acest lucru se întâmplă prin reducerea aportului de calorii, de exemplu, o porție de 30 grame de brânză cheddar conține 120 de calorii și 30 mg de colesterol.
Puteți reduce riscul de cancer
Reducerea consumului de brânză și, în general, de produse lactate, poate contribui la scăderea riscului de cancer.
Acest lucru se datorează faptului că, mâncând mai puțină brânză, ingerați mai puțină cazeină, o proteină care se găsește în lapte și care poate fi legată de boală.
Reduceți inflamațiile
Consumul de brânzeturi și lactate cu un conținut de aditivi, conservanți au hormoni poate duce la instalarea bolilor inflamatorii, precum sindromul ovarelor polichistice (SOP), în cazul femeilor.
”În calitate de dietetician SOP, văd femei care elimină lactatele și raportează că durerile de cap și alte răspunsuri inflamatorii se calmează”, afirmă Bess Berger.
De altfel, aceasta îi îndreptă pe cei care doresc să consume produse lactate sau brânzeturi să le procure din surse sigure, cel mai indicat de la fermele mici.
Acest tip de cancer se poate moșteni. Primele două generații sunt cele mai afectate.
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Aceste trei semen care apar pe piele pot indica boala ficatului gras.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
Acest tip de cancer, extrem de comun, ucide într-un ritm alert. Medicii avertizează că numărul deceselor s-a dublat în ultimii 20 de ani.