Colibactina, toxina bacteriană care lasă amprente genetice și declanșează cancerul colorectal la tineri
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Glutenul este o proteină care se găsește în planta de grâu și în alte câteva cereale, dar deși se găsește în mod natural, poate fi extras, concentrat și adăugat în alimente și alte produse pentru a adăuga proteine, textură și aromă. De asemenea, funcționează ca agent de legare pentru a ține împreună alimentele procesate și a le da formă.
În ultimii ani, renunțarea la gluten a devenit din ce în ce mai populară. Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, secară și orz și poate provoca probleme de sănătate pentru unii oameni.
Cum știi dacă ești narcisist. Cele 7 trăsături ale narcisistului și cum le recunoști
Oamenii au enzime digestive care ne ajută să descompunem alimentele. Proteaza este enzima care ajută organismul nostru să proceseze proteinele, dar nu poate descompune complet glutenul. Glutenul nedigerat își face drum spre intestinul subțire. Majoritatea oamenilor pot face față glutenului nedigerat fără probleme. Dar, la unele persoane, glutenul poate declanșa un răspuns autoimun sever sau alte simptome neplăcute.
Un răspuns autoimun la gluten se numește boală celiacă, ce poate afecta intestinul subțire. Unii oameni care nu au boala celiacă par totuși să se simtă rău după ce mănâncă alimente care conțin gluten. Aceștia pot prezenta balonare, diaree, dureri de cap sau erupții cutanate. Aceasta ar putea fi o reacție la carbohidrații prost digerate, nu doar la gluten.
Este bun glutenul pentru sănătate sau nu?
Ei bine, glutenul în sine, în special cel care se găsește în cerealele integrale, nu este rău pentru persoanele sănătoase ale căror organisme îl pot tolera. Cu toate acestea, cerealele, cum ar fi grâul, sunt deseori dezgolite pentru a face alimente procesate, cum ar fi biscuiții de gustare și chipsurile de cartofi.
Există multe motive pentru care să renunți la gluten și beneficiile sale pentru sănătate sunt numeroase.
Ajută la reducerea inflamației
Inflamația cronică poate fi legată de multe afecțiuni precum boala celiacă, artrita reumatoidă, diabetul și bolile inflamatorii intestinale. Glutenul poate agrava inflamația în aceste condiții, așa că renunțarea la gluten poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor.
Îmbunătățește digestia
Mulți oameni care renunță la gluten spun că au observat îmbunătățiri în digestia lor. Acest lucru se poate datora faptului că glutenul poate fi dificil de digerat pentru unele persoane, mai ales pentru cele care au probleme cu sistemul lor digestiv. Prin eliminarea glutenului din dietă, puteți ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea disconfortului asociat.
Crește nivelul de energie
Mulți oameni care renunță la gluten spun că se simt mai energici și mai alert. Acest lucru se poate datora faptului că glutenul poate provoca oboseală și letargie în unele persoane. Prin eliminarea glutenului din dietă, puteți ajuta la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea stării de spirit.
Îmbunătățește sănătatea pielii
Acneea, eczemele și alte probleme ale pielii pot fi legate de intoleranța la gluten. Prin eliminarea glutenului din dietă, puteți ajuta la reducerea simptomelor și la îmbunătățirea aspectului pielii.
Ajută la controlul greutății
Renunțarea la gluten poate ajuta la controlul greutății și poate duce la pierderea în greutate pentru unele persoane. Acest lucru se poate datora faptului că glutenul poate fi asociat cu alimentele procesate și bogate în calorii. Prin eliminarea acestora din dietă, puteți ajuta la controlul greutății și la îmbunătățirea sănătății generale.
În concluzie, renunțarea la gluten poate avea multe beneficii pentru sănătate. Dacă aveți probleme de sănătate sau suspectați că sunteți intoleranți la gluten, este important să consultați un medic sau un dietetician înainte de a face schimbări majore în dieta dumneavoastră.
Bomba din organism care declanșează cancerul. Duce la o explozie de boli oncologice.
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
De ce unele gaze intestinale miros mai rău decât altele. De ce este un semn bun când gazele intestinale au un miros puternic.
Cel mai mortal tip de cancer este dificil de vindecat. Tratamentele nu sunt eficiente pentru a elimina tumorile.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Acest aliment considerat sănătos duce, de fapt, la declanșarea cancerului.