Cum să usuci hainele mai repede iarna. Metoda pe care nu o știai
S-au făcut studii despre cum să usuci mai repede hainele iarna. Metoda pe care nu o știai
Părintele medicinei, medicul grec Hipocrate, obișnuia să prescrie usturoi pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale. În antichitate îl foloseau ca tratament egiptenii, babilonienii, grecii, romanii și chinezii! Știința modernă a confirmat multe dintre efectele benefice ale usturoiului asupra sănătății pe care omenirea le știe de mii de ani.
Oamenii de știință știu acum că majoritatea beneficiilor sale pentru sănătate sunt aduse de compușii de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. Poate că cel mai faimos dintre aceștia este cunoscut sub numele de alicină. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil care este prezent doar pentru scurt timp în usturoiul proaspăt după ce a fost tăiat sau . De aceea este bine să fie consumat imediat după ce a fost preparat (link direct studiu).
Alți compuși care pot juca un rol în beneficiile pentru sănătate ale usturoiului includ disulfură de dialil și s-alil cisteină (link direct sursa informației).
Compușii de sulf din usturoi intră în organism din tractul digestiv și se deplasează prin tot corpul, unde își exercită efectele biologice puternice. Iată 8 principale motive pentru care ar trebui să accepți respirația urât mirositoare și să mănânci usturoi:
1) Usturoiul este foarte nutritiv, dar are foarte puține calorii. Un cățel (3 grame) de usturoi crud conține (link direct sursa informației):
- Mangan: 2% din valoarea zilnică recomandată (DV)
- Vitamina B6: 2% din DV
- Vitamina C: 1% din DV
- Seleniu: 1% din DV
- Fibră: 0,06 grame
În plus, conține și cantități decente de calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1. Un cățel de usturoi are doar 4,5 calorii, 0,2 grame de proteine și 1 gram de carbohidrați. Usturoiul conține, de asemenea, urme de alți nutrienți. De fapt, conține puțin din aproape tot ce e necear organismului.
2) Usturoiul este un antibiotic natural care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Spre exemplu, e foarte bun pentru răceli. Un studiu amplu, care a durat 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, comparativ cu un placebo (link direct studiu).
3) Usturoiul are numeroase proprietăți anticanceroase și pare deosebit de benefic pentru protecția contra cancerului de colon și a celui de plămâni.
4) Usturoiul îmbunătățește funcția celulelor care acoperă arterele care stimulează fluxul sanguin și scad tensiunea arterială.
Studiile efectuate la om au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială crescută (link studiu 1, link studiu 2, link studiu 3).
Într-un studiu (link direct studiu), 600-1.500 mg de extract de usturoi îmbătrânit a fost la fel de eficient ca medicamentul Atenolol la reducerea tensiunii arteriale pe o perioadă de 24 de săptămâni.
5) Usturoiul conține mulți compuși antiinflamatori puternici, făcându-l un superaliment pentru protecția generală a bolilor. Inflamarea este factorul principal al majorității bolilor, inclusiv a obezității.
6) Reduce colesterolul. Pentru cei cu colesterol ridicat, suplimentele de usturoi par să reducă colesterolul total și / sau LDL cu aproximativ 10-15% (link studiu 1, link studiu 2).
Privind în mod specific colesterolul LDL („rău”) și HDL („bun”), usturoiul pare să scadă LDL, dar nu are niciun efect fiabil asupra HDL (link studiu 1, link studiu 2).
7) Usturoiul este util pentru prevenirea osteoartritei și menținerea sănătății articulațiilor.
8) Usturoiul conține antioxidanți care pot ajuta la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței.
Deteriorarea oxidativă a radicalilor liberi contribuie la procesul de îmbătrânire. Usturoiul conține antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative aduse de aceștia (link direct studiu).
S-a dovedit că dozele mari de suplimente de usturoi cresc enzimele antioxidante la om, precum și că reduc semnificativ stresul oxidativ la cei cu tensiune arterială crescută (link direct studiu).
Efectele combinate asupra reducerii colesterolului și a tensiunii arteriale, precum și a proprietăților antioxidante, pot reduce riscul apariției unor boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența (link direct studiu).
8) Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din corp. La doze mari, compușii de sulf din usturoi s-au dovedit a proteja împotriva deteriorării organelor din cauza toxicității metalelor grele. Un studiu realizat pe angajații unei fabrici de baterii auto (care aveau expunere excesivă la plumb) a constatat că usturoiul a redus nivelul de plumb din sânge cu 19%. De asemenea, a redus multe semne clinice de toxicitate, inclusiv dureri de cap și tensiune arterială (link direct studiu). Trei doze de usturoi în fiecare zi au depășit chiar și medicamentul D-penicilamină în reducerea simptomelor.
S-au făcut studii despre cum să usuci mai repede hainele iarna. Metoda pe care nu o știai
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Aceste trucuri îți vor transforma casa într-o oază de relaxare care te îmbie cu un miros plăcut.
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.