Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cunoscutul medic neurochirug Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit care este cel mai bun ceai pe care toți ar trebui să-l bem pentru că face minuni.
Potrivit medicului, acest ceai este una dintre cele mai ieftine și mai benefice băuturi pentru sănătatea creierului.
"Există o vorbă în limba română: Dacă mai multi îți spun că ai baut, du-te și te culcă! Așa este și cu creierul: Daca este obosit, lăsați-l să doarmă", a declarat Vlad Ciurea.
"Am ajuns la un element esențial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în general o ceașcă încet, liniștit și ca placere, și ca digestie. Acea cafea de dimineață trebuie băuta încet. La fel și micul dejun. Trebuie făcut și mâncat. De aia se numește micul dejun. Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistam mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică", a explicat Vlad Ciurea.
Ei bine, potrivit medicului neurochirug, ceaiul verde este cel mai bun pentru sănătatea tuturor și susține că toți ar trebui să-l bem.
"S-a dovedit face minuni pentru creier. Creierul se simte foarte bine. Cafeaua face bine, dar nu în exces, pentru că e vorba despre inimă", a spus medicul Alexandru Vlad Ciurea, în cadrul podcastului "Altceva".
Printre beneficiile sale, ceaiul verde este plin de antioxidanți, poate contribui la susținerea funcției cerebrale și la pierderea de grăsime, poate ajuta la reducerea șansei de a dezvolta boli de inimă și poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului.
Există 10 beneficii importante ale acestui ceai:
Ceaiul verde este plin de antioxidanți polifenoli, inclusiv o catehină numită EGCG. Acești antioxidanți pot avea diverse efecte benefice asupra sănătății.
Ceaiul verde conține mai puțină cofeină decât cafeaua, dar suficientă pentru a produce un efect. Acesta conține, de asemenea, aminoacidul L-teanină, care poate acționa sinergic cu cofeina pentru a îmbunătăți funcția cerebrală.
Ceaiul verde poate stimula rata metabolică și crește arderea grăsimilor pe termen scurt, deși nu toate studiile sunt de acord.
Unele studii arată că ceaiul verde poate duce la creșterea pierderii în greutate. Acesta poate fi deosebit de eficient în reducerea grăsimii abdominale periculoase.
Studiile arată că persoanele care beau ceai verde pot trăi mai mult decât cele care nu beau.
Ceaiul verde are antioxidanți puternici care pot proteja împotriva cancerului. Mai multe studii arată că băutorii de ceai verde au un risc mai mic de diferite tipuri de cancer.
Compușii bioactivi din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra creierului. Aceștia pot reduce riscul de demență, o tulburare neurodegenerativă comună la adulții în vârstă.
Catechinele din ceaiul verde pot inhiba dezvoltarea bacteriilor din gură, reducând riscul de respirație urât mirositoare.
Unele studii controlate arată că ceaiul verde poate provoca reduceri ușoare ale nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, acesta poate reduce riscul de diabet de tip 2.
Ceaiul verde poate reduce colesterolul total și LDL (rău), precum și proteja particulele LDL de oxidare. Studiile arată că persoanele care beau ceai verde au un risc mai mic de boli cardiovasculare, potrivit Healthline.
"Zahărul, cafeaua în exces, mierea în exces, E-urile care fac mancarea mai gustoasă, toate acestea nu ajută creierul. Aceste elemente nu merg împreuna cu dezvoltarea cerebrală. Creierul este un organ relativ simplu, trebuie să îi dăm ceea ce îi place, dar nu trebuie să îl forțăm. Sunt foarte multe probleme adictive. Noi încercăm să biciuim creierul, ca să obținem mai multe de la el, practic, îl stoarcem ca pe o lămâie. Și creierul nostru suferă", sustine Vlad Ciurea.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.