Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
"În ultimii ani moda dietelor hiperproteice a adus în discuţie problemele generate de consumul excesiv de proteine. S-au făcut nenumărate afirmaţii cu caracter mai mult sau mai puţin ştiinţific şi adesea ştiinţa a fost umbrită de interese comerciale.
Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm prea multe proteine?
• Primul organ care poate fi afectat de consumul excesiv de proteină este rinichiul. Consumul crescut stresează aparatul renal şi, pe fondul unor probleme pre-existente, poate creşte cantitatea de proteine din urină sau se pot forma pietre la rinichi - consumul ridicat de apă şi efortul fizic moderat sunt de natură să ajute la prevenirea acestor probleme.
• Trebuie să vă informaţi medical dacă intenţionaţi să începeţi o dietă hiperproteică sau să consumaţi suplimente concentrate cu proteine. Un consum excesiv de proteine forţează eliberarea calciului din oase, datorată acidității crescute provocate de digestia şi absorbţia proteinelor.
• Consumul ridicat de carne este adesea asociat cu probleme cardiace, cauzate de excesul de grăsimi săturate nesantoase care se găsesc în produsele animale - consumul ridicat de carne roşie a fost asociat şi cu o incidenţă crescută a cancerului de colon.
• În cazul dietelor de tip low-carb sau ketogenice, excesul de proteine poate întrerupe exact procesul care ar trebui să producă pierderea în greutate, deoarece s-a demonstrat că o cantitate prea mare de proteine întrerupe ketoza nutrițională. Aceasta este starea urmărită de acest tip de diete.
• În cazul unei predispoziţii genetice, proteinele din carne contribuie la acumularea de acid uric în sânge, agravând afecţiunea metabolic numită gută.", a scris Cori Grămescu pe instagram.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.