Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Medicii dezvăluie cum un superaliment simplu de mic dejun poate îmbunătăți somnul. Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu dificultăți în a adormi la un moment dat, dar experții sugerează că soluția nu ar putea fi în medicamente, ci în bucătăria ta.
Dr. Pamela Tambini, medic și director medical la Southeast Detox, a oferit informații valoroase despre cum anumite alimente, adesea regăsite deja în cămara noastră, pot ajuta la îmbunătățirea calității somnului.
Dr. Tambini a explicat pentru GB News că alimentele care conțin nutrienți esențiali, precum magneziu, triptofan și melatonină, pot susține în mod natural un somn mai bun. Acești nutrienți ajută la calmarea corpului și la semnalarea acestuia că este timpul să se odihnească. Conform specialistului, unele dintre cele mai eficiente alimente pentru îmbunătățirea somnului sunt, de fapt, deja în cămara noastră.
Dr. Tambini a subliniat două alimente comune — laptele și fulgii de ovăz — ca fiind alegeri ideale pentru îmbunătățirea somnului. Ea a explicat că laptele conține triptofan, un aminoacid care ajută la promovarea relaxării și calmului. În plus, o porție mică de ovăz oferă carbohidrați cu eliberare lentă și melatonină, care pot semnala corpului că este timpul să se odihnească și să se pregătească pentru somn, potrivit Surrey Live.
Triptofanul este un aminoacid esențial pe care corpul nostru nu îl poate produce singur. Studiile arată că consumul de alimente bogate în triptofan poate îmbunătăți calitatea somnului. Pe lângă lapte și ovăz, există o varietate de alte alimente care sunt bogate în triptofan și ar putea servi drept gustare perfectă înainte de culcare. Acestea includ:
- Pui
- Ouă
- Brânză
- Pește
- Arahide
- Semințe de dovleac și susan
- Curcan
- Tofu și soia
Pe lângă triptofan, ovăzul este o sursă excelentă de fibre, carbohidrați, proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, făcându-l o alegere nutrițională ideală înainte de culcare. Caracterul său cu eliberare lentă ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge pe parcursul nopții, contribuind astfel la un somn mai odihnitor.
Prin integrarea alimentelor bogate în triptofan, cum ar fi laptele și ovăzul, în rutina de seară, alături de atenția acordată posturii de somn, este posibil să descoperiți că este mai ușor să vă relaxați și să obțineți somnul odihnitor de care aveți nevoie.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.