Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Vitamina C este una dintre vitaminele de care corpul nostru are nevoie extrem de mare și este cea mai bine cunoscută pentru susținerea sistemului imunitar.
În plus, specialiștii în sănătate au descoperit că Vitamina C este benefică și în cazul alergiilor, care sunt reacții imune la substanțele din mediu.
Există unele dovezi că vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, poate ajuta la unele alergii.
Vitamina C acționează ca un antihistaminic și antioxidant natural. Studiile au arătat că poate reduce inflamația și simptomele asociate care apar în cazul unei reacții alergice.
Simptomele alergiei apar atunci când sistemul tău imunitar reacționează la un agent străin, numit alergen, adică polen, păr de animal și proteinele din anumite alimente.
Unele cercetări sugerează, de asemenea, că proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot proteja funcția pulmonară prin protejarea celulelor din plămâni împotriva stresului oxidativ.
Histamina este substanța din organism, responsabilă pentru declanșarea alergiilor și poate declanșa următoarele simptome de alergie:
- secreții nazale,
- strănut,
- ochi roșii,
- lăcrimați,
- mâncărime,
- eczemă,
- astm,
- vărsături
- diaree,
- umflătură,
- anafilaxie,
- o umflare a căilor respiratorii rară, dar care pune viața în pericol.
Pentru alergiile ușoare de sezon, medicamentele antihistaminice pot fi eficiente, dar pot avea efecte secundare nedorite.
Mai mult, Vitamina C acționează diferit față de medicamentele antihistaminice, iar cercetările sugerează o scădere cu aproximativ 38% a histaminelor după ce o persoană ia 2 grame de vitamina C.
Citricele sunt o sursă bogată de Vitamina C. De exemplu, o portocală de mărime medie, oferă 70 mg de vitamina C, în timp ce o lămâie crudă întreagă, inclusiv coaja ei, oferă 83 mg de vitamina C.
Pe de altă parte, brocoli este o legumă cruciferă, iar o jumătate de cană de broccoli gătit oferă 51 mg de vitamina C, sau 57% din doza zilnică.
În plus, cimbrul proaspăt are de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și una dintre cele mai mari concentrații de vitamina C dintre toate ierburile culinare, 28 de grame de cimbru proaspăt furnizează 45 mg de vitamina C, care reprezintă 50% din doza zilnică recomandată.
Măceșele sunt o altă sursă naturală importantă de vitamina C.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.