Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Nutriționista Cori Grămescu a publicat pe pagina sa de Facebook trei idei de mic dejun cu fulgi crocanți de hrișcă, un aliment sănătos și sățios.
Iată ce propune ea:
„Hrișca este foarte hrănitoare și este ideală pentru micul dejun datorită conținutului de fibre, proteine și carbohidrați complecși, cu asimilare lentă, pentru că oferă sațietate pe termen lung, diminuând apetitul și reducând aportul caloric pe parcursul zilei.
Fulgii de hrișcă crocanți cu iaurt și fructe de sezon sunt o variantă gustoasă pe care poți să o încerci în cazul în care te-ai plictisit de fulgii de ovăz sau porumb.
Așa că vă propun 3 idei foarte practice de mic dejun cu fulgi de hrișcă crocanți
5 linguri fulgi de hrișcă crocanți, 100 g afine, 150 g iaurt grecesc de 2% grăsime
5 linguri fulgi de hrișcă crocanți, 100 g caise, 150 g iaurt de cocos sau soia natur
5 linguri fulgi de hrișcă crocanți, 150 g amestec fructe de sezon și 20 g fulgi de migdale, 100g cottage cheese.”
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.