De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Fosta prezentatoare a emisiunii de succes "Surprize, surprize" și actuală gazdă a emisiunii "Nu Există Nu Se Poate" de la TVR2 are o siluetă armonioasă, pentru care recunoaște că luptă din greu atât în bucătărie, cât și în sala de sport.
Vedeta a scos definitiv anumite alimente din stilul ei de viață, iar rezultatele nu s-au lăsat așteptate.
Andreea a renunțat la făinoase (pâine, paste etc.), dulciuri, produse care conțin zahăr, sucuri carbogazoase, carbohidrați, fructe prea bogate în zaharuri. Cu ajutorul medicului Alina Spinean, specialist în nutriție, ea a conceput o dietă care în cazul ei a dat roade.
În afară de cele menționate mai sus, vedeta susține că poate mânca orice. Pește, carne, brânzeturi, salate. Pe lista celor permise se mai află: supe, ciorbe, ceai unt, smântână, legume, verdețuri etc.
Această dietă care o ajută pe Andreea Marin după sărbători este susținută și de activitatea sportivă, vedeta povestind că obișnuiește să facă cel puțin o jumătate de oră mișcare în fiecare zi în aer liber.
Caută să facă pauză între mese de câteva ore, de cel puțin 3 ore, și încearcă să nu mănânce cu 4 ore înainte de a se culca. Andreea a mai mărturisit că și-a făcut analizele de sânge cerute de nutriționistă înainte de a urma această dietă.
"(...) Am urmat cu sfințenie sfaturile ei (n.r. - medicul Alina Spinean), când ma apuc de o treabă, nu o fac pe jumătate. Nu sufăr deloc de poftă, mă ajută mult pâinea specială care se gătește în 5 minute, practic nu simt ca am o restricție astfel.", le-a povestit Andreea fanilor pe contul ei de Instagram.
Această pâine nu are în compoziție făina tradițională. E ușor de gătit și este gata în doar cinci minute. Așadar, nu necesită foarte mult timp, este sănătoasă și gustoasă.
Ingrediente: 65g făină de migdale (cam 3 linguri cu vârf, o găsești online sau la Plafar);2 ouă întregi;2 linguri de unt topit;o linguriță mică de praf de copt;sare după gust;semințe și condimente : chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper (după preferințele fiecăruia).
Dacă vrei să iasă un desert, atunci poți să înlocuiești sarea cu câteva picături de ștevie pentru îndulcire. Poți să adaugi și puțină cacao sau pudră de roșcove. Toate ingredientele se amestecă într-un bol înalt de sticlă, iar apoi acesta se ține timp de 3 minute în cuptorul cu microunde. Dacă vrei poți să mai adaugi 30 de secunde pentru o pâine mai rumenită.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.