Ce nu ți-a spus nimeni despre genele false. Adevărul periculos din spatele frumuseții
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Reîncălzirea anumitor alimente înseamnă a-ți asuma riscul de a te expune unui pericol pe care puțini oameni îl suspectează. Acestea sunt alimente care pot deveni toxice sau îți pot afecta sănătatea. Unele pot crea probleme digestive sau tulburări mai grave. Pentru a te proteja de aceste riscuri, iată 6 alimente care nu ar trebui niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1. Orez
Riscul de intoxicație alimentară este real dacă decizi să îți reîncălzești orezul la cuptorul cu microunde. Cauza ar fi o bacterie găsită în acest aliment, numită Bacillus cereus, așa cum a fost evidențiată într-un studiu publicat în International Journal of Food Biology. Deși bacteriile nu pot rezista căldurii cuptorului cu microunde, produc spori toxici care nu dispar în ciuda temperaturilor ridicate.
În plus, acești spori se înmulțesc atunci când orezul este plasat la temperatura camerei după ce a fost reîncălzit, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge și, prin urmare, ar putea provoca vărsături și diaree.
2. Ciuperci
Atributele acestui aliment sunt excelente pentru sănătate datorită bogăției sale în vitamine și fibre. Dar este esențial să reții că ciupercile trebuie consumate doar proaspete.
Ciupercile și mâncărurile care conțin ciuperci nu ar trebui reîncălzite la cuptorul cu microunde deoarece își vor schimba gustul. În plus, îngreunează digestia. Rezultatul? Gaze, balonare și dureri de stomac.
3. Lapte pentru bebeluși
Deși încălzește laptele destul de repede, cuptorul cu microunde poate fi periculos, deoarece nu se încălzește uniform. Deci, când vine vorba de laptele pentru bebeluși, este imperativ să fii atentă, deoarece unele zone pot fi fierbinți, în timp ce altele vor fi în continuare reci.
4. Pui
Evită să gătești carnea de pui la cuptorul cu microunde și alege cuptorul sau tigaia. Un cuptor cu microunde nu este suficient de capabil să omoare bacteriile, deoarece căldura pe care o emite nu permite cărnii să se gătească uniform.
În plus, puiul poate conține bacterii dăunătoare care pot provoca diaree, vărsături sau chiar febră.
5. Ouă
Niciodată nu băga ouăle în cuptorul cu microunde, deoarece ar putea exploda!
6. Carne procesată
Cercetătorii au descoperit într-un studiu publicat în revista Food Control că reîncălzirea cărnii procesate ar putea fi responsabilă pentru așa-numiții oxisteroli, care pot acționa asupra organismului prin creșterea riscului de ateroscleroză sau boli cardiovasculare.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Căderea părului poate fi o problemă frustrantă, dar există soluții naturale și eficiente pentru a preveni acest fenomen.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Cum funcționează cu adevărat spray-ul de bronzare. Ce trebuie să știi înainte de a-l aplica.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.