Cum să scapi de praf pentru totdeauna! Trucul pe care menajerele îl țin secret
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Reîncălzirea anumitor alimente înseamnă a-ți asuma riscul de a te expune unui pericol pe care puțini oameni îl suspectează. Acestea sunt alimente care pot deveni toxice sau îți pot afecta sănătatea. Unele pot crea probleme digestive sau tulburări mai grave. Pentru a te proteja de aceste riscuri, iată 6 alimente care nu ar trebui niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1. Orez
Riscul de intoxicație alimentară este real dacă decizi să îți reîncălzești orezul la cuptorul cu microunde. Cauza ar fi o bacterie găsită în acest aliment, numită Bacillus cereus, așa cum a fost evidențiată într-un studiu publicat în International Journal of Food Biology. Deși bacteriile nu pot rezista căldurii cuptorului cu microunde, produc spori toxici care nu dispar în ciuda temperaturilor ridicate.
În plus, acești spori se înmulțesc atunci când orezul este plasat la temperatura camerei după ce a fost reîncălzit, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge și, prin urmare, ar putea provoca vărsături și diaree.
2. Ciuperci
Atributele acestui aliment sunt excelente pentru sănătate datorită bogăției sale în vitamine și fibre. Dar este esențial să reții că ciupercile trebuie consumate doar proaspete.
Ciupercile și mâncărurile care conțin ciuperci nu ar trebui reîncălzite la cuptorul cu microunde deoarece își vor schimba gustul. În plus, îngreunează digestia. Rezultatul? Gaze, balonare și dureri de stomac.
3. Lapte pentru bebeluși
Deși încălzește laptele destul de repede, cuptorul cu microunde poate fi periculos, deoarece nu se încălzește uniform. Deci, când vine vorba de laptele pentru bebeluși, este imperativ să fii atentă, deoarece unele zone pot fi fierbinți, în timp ce altele vor fi în continuare reci.
4. Pui
Evită să gătești carnea de pui la cuptorul cu microunde și alege cuptorul sau tigaia. Un cuptor cu microunde nu este suficient de capabil să omoare bacteriile, deoarece căldura pe care o emite nu permite cărnii să se gătească uniform.
În plus, puiul poate conține bacterii dăunătoare care pot provoca diaree, vărsături sau chiar febră.
5. Ouă
Niciodată nu băga ouăle în cuptorul cu microunde, deoarece ar putea exploda!
6. Carne procesată
Cercetătorii au descoperit într-un studiu publicat în revista Food Control că reîncălzirea cărnii procesate ar putea fi responsabilă pentru așa-numiții oxisteroli, care pot acționa asupra organismului prin creșterea riscului de ateroscleroză sau boli cardiovasculare.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Aceasta este culoarea de păr pe care femeile mature ar trebui să o evite. Accentuează ridurile și conferă un aspect obosit.
Părul este una dintre cele mai expresive trăsături ale noastre – ne definește stilul, personalitatea și starea de spirit.
Ce trebuie să știi dacă ai gene false. Răspunsul te va îngrozi.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.