Manichiura care te va suprinde. Schimbă tot ce știai despre tendințe. Ce are atât de special
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Buretele de bucătărie este purtător de germeni și bacterii. Un studiu din 2017 spune adevărul urât despre cât de des ar trebui să faci curățenie și să înlocuiești bureții de vase.
Probabil că îl folosești în fiecare zi – de mai multe ori pe zi dacă nu ai mașină de spălat vase – dar ești sigur că buretele de bucătărie pe care îl folosești pentru a șterge vasele murdare este sigur? Un studiu din 2017 spune că probabil nu.
Cercetătorii din Germania au descoperit că bacteriile regăsite pe bureții de vase pot provoca boli alimentare. Acestea rămân pe burete chiar dacă îl curățați în cuptorul cu microunde sau în apă clocotită, arată Today.
"Dintr-o perspectivă pe termen lung, metodele de salubrizare a bureților par să nu fie suficiente pentru a reduce în mod eficient încărcătura bacteriană în bureții de bucătărie și ar putea chiar să crească ponderea bacteriilor", au scris cercetătorii în lucrare.
În cazul în care nu știai, buretele de bucătărie este unul dintre cele mai murdare lucruri din casa ta - potențial chiar mai plin de germeni decât toaleta ta.
"Buretele tău este terenul perfect de reproducere pentru bacterii", explică tehnicianul senior de testare de laborator, Jonathan Chan, potrivit Reviewed.
Studiul a constatat că au existat 362 de tipuri diferite de bacterii pe buretele de vase. Nu numai că, dar jumătate din germenii cel mai frecvent întâlnite pe bureți au fost cauzatori de boli.
Buretele de vase ne poate îmbolnăvi. Poate provoca mai multe boli digestive. Acestea se împart în:
- boli digestive microbiene
- intoxicații alimentare nemicrobiene
- parazitoze
- verminoze intestinale.
Bolile digestive microbiene sunt cauzate de consumul de alimente contaminate cu microbi patogeni.
Vezi și: Cum să îți ștergi ochelarii. Ce să nu folosești niciodată
Toxiinfecţiile alimentare sunt îmbolnăviri cu simptome acute ale tubului digestiv şi generale, provocate de consumul de alimente care conţin bacterii patogene sau toxine ale acestor bacterii. Acestea pot fi în acelaşi timp infecţii (boli) şi intoxicaţii (otrăviri) şi de aici numele de toxiinfecţii. Toxiinfecţiile alimentare se datorează fie consumului unui aliment infectat cu un anumit tip de microorganism.
În primul caz, boala este provocată chiar de microorganism (infecţie) iar în al doilea caz, de toxina secretată de microorganism (intoxicaţie).
În cazul infecţiei, microorganismele care au contaminat un aliment pătrund odată cu acesta în tubul digestiv al omului sănătos, unde continuă să se înmulţească. Ele pot rămâne în intestin, doar în unele cazuri trec în circulaţia sanguină răspândindu-se în tot organismul
Perioada intre infectare şi apariţia bolii, este denumită perioada de incubaţie.
În cazul incubaţiei, omul infectat nu prezintă nici un fel de simptom al bolii. Incubaţia durează de la 48 h la câteva zile, după care se declanşează boala.
În cazul intoxicaţiei, microbii se dezvolta pe un aliment care le oferă condiţii prielnice şi formează toxina care, introdusă în organism odată cu alimentul respectiv, este în acest caz singura responsabilă de îmbolnăvire.
Boala se declanşează foarte repede, la aproximativ 1-3 h de la consumarea alimentului.
Vezi și: Palpitațiile, cauze și tratament. Când trebuie să te adresezi unui medic specialist
Cercetătorii au continuat să sugereze că ar trebui să ne schimbăm bureții de vase în fiecare săptămână, adăugând că este o opțiune ușor accesibilă pentru a rămâne igienici.
Când vine vorba de cât de des ar trebui să schimbați bureții, concluzia este că este probabil cel mai bine să investiți într-un pachet gigant de bureți și să îi schimbați săptămânal.
Iar când vine vorba de curățarea contoarelor din bucătărie, poate doriți să optați pentru un șervețel antibacterian de bucătărie sau un prosop din microfibră lavabil pe care îl puteți înălbi sau arunca în mașina de spălat pe ciclul de igienizare doar pentru a fi în siguranță.
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.