Cum să îți ștergi ochelarii. Ce să nu folosești niciodată

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ochelarii - FOTO: Freepick@8photo
ochelarii - FOTO: Freepick@8photo

Ochelarii sunt accesoriul necesar pentru persoanele care au probleme de vedere. Pentru a-i menține într-o stare optimă trebuie să șterși în mod corect.

Sunt persoane care își curăță ochelarii folosind mâneca hainelor sau chiar salivă. Acest lucru nu doar că este total greșit, dar poate afecta lentilele ochelarilor. Prin acest mod de curățare, ochelarii se pot zgâria și nici nu se șterg corect.

Cum se curăță corect

Curățarea ochelarilor de vedere zilnic este cea mai bună modalitate de a-i menține în stare excelentă și de a evita zgârierea lentilelor. Dar există o cale corectă - și o mulțime de moduri greșite - atunci când vine vorba de modul de a curăța ochelarii.

Urmați aceste sfaturi pentru a vă curăța lentilele și ramele pentru a vă menține ochelarii în stare optimă. Aceste sfaturi de curățare vă vor ajuta, de asemenea, să vă păstrați ochelarii de soare, ochelarii de protecție și ochelarii sport într-o formă excelentă, arată All about vision.

- Spălați-vă și uscați-vă mâinile

- Înainte de a vă curăța ochelarii de vedere, spălați-vă bine mâinile. Utilizați săpun fără loțiune sau lichid de spălat vase și un prosop curat, fără scame.

- Clătiți ochelarii sub un flux blând de apă de la robinet. Acest lucru va elimina praful și alte resturi, ceea ce vă poate ajuta să evitați zgârierea lentilelor atunci când le curățați. Evitați apa caldă, care poate deteriora unele lentile ale ochelarilor de vedere.

Vezi și: Ghiozdanul, risc pentru coloană. Medic: Duce la contracturi musculare şi, în timp, la probleme de postură

- Aplicați o picătură mică de lichid de spălat vase fără loțiune pe fiecare lentilă. Majoritatea lichidelor de spălat vase sunt foarte concentrate, așa că folosește doar o cantitate mică. Sau aplicați o picătură sau două pe vârful degetelor înainte de a atinge lentilele. Utilizați numai mărci fără loțiune.

- Frecați ușor ambele părți ale lentilelor și toate părțile ramei. Asigurați-vă că ștergeți fiecare parte a ochelarilor, inclusiv tampoanele nasului și rama. De asemenea, curățați zona în care marginea lentilelor se întâlnește cu rama - praful, resturile și uleiurile de piele se acumulează frecvent aici.

- Clătiți ambele părți ale lentilelor și cadrul.

- Agitați ușor ochelarii pentru a scăpa de cea mai mare parte a apei de pe lentile.

- Inspectați lentilele cu atenție pentru a vă asigura că sunt curate.

- Uscați cu grijă lentilele și ramele cu un prosop curat, fără scame. Utilizați un prosop de vase care nu a fost spălat cu un dedurizator. O cârpă din microfibră fără scame este, de asemenea, o alegere bună. Asigurați-vă că pânza este perfect curată. Murdăria sau resturile prinse în fibrele unui prosop vă pot zgâria lentilele. De asemenea, orice ulei de gătit, ulei de corp sau loțiune va afecta lentilele ochelarilor.

- Inspectați lentilele din nou. Dacă rămân dungi sau pete, îndepărtați-le cu o cârpă curată din microfibră - aceste cârpe fără scame sunt disponibile în majoritatea magazinelor de optică sau a magazinelor de fotografie.

- Pentru curățarea tactilă a lentilelor de ochelari, utilizați șervețele de curățare a lentilelor de unică folosință. Acestea sunt formulate special pentru utilizarea pe lentilele ochelarilor de vedere.

Vezi și: Vibrio, bacteria ascunsă din fructele de mare și apa de mare. Cum știi dacă ești infectat. Ce fructe de mare să nu mai mănânci niciodată: Boli de sânge, amputare, moarte

Ce să nu folosești niciodată

- Nu folosi cămașa, bluza sau alte haine pentru a-ți curăța ochelarii, mai ales atunci când lentilele sunt uscate. Acest lucru poate zgâria lentilele.

- Nu folosi saliva pentru a uda lentilele.

- Nu folosiți produse de curățare a sticlei de uz casnic sau a suprafețelor pentru a vă curăța ochelarii de vedere. Aceste produse au ingrediente care pot deteriora lentilele

- Nu folosi prosoape de hârtie, șervețele, țesuturi sau hârtie igienică pentru a-ți curăța lentilele. Acestea pot zgâria sau murdări lentilele sau le pot lăsa pline de scame.

Vezi și: 5 greșeli care îți sabotează cura de slăbire. Antrenor: Extremele nu sunt deloc bune

Cum să păstrezi ochelarii atunci când nu îi folosești

- Folosiți tocul de ochelari

- Lentilele de ochelari se pot zgâria cu ușurință dacă nu reușiți să îi depozitați undeva în siguranță.

- Depozitați întotdeauna ochelarii de vedere într-o carcasă de depozitare curată și nu îi așezați niciodată pe o masă cu lentilele orientate în jos.

- Dacă nu aveți la îndemână o husă de ochelari, așezați ochelarii cu susul în jos, undeva în siguranță, unde nu există riscul de a cădea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel