De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Ouăle sunt unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie. Nu numai că sunt o sursă de proteine, dar sunt și capabile să ofere textură și aromă preparatelor. Atât în rețetele de patiserie, cât și în cele sărate, ouăle sunt iubite de orice gospodină. Cu toate acestea, există persoane care au alergie la acest aliment.
Motive pentru a înlocui ouăle în rețete
Ouăle pot cauza probleme digestive și alergii. Persoanele care au o reacție autoimună la ouă pot suferi un șoc anafilactic, punându-și sănătatea în pericol.
În paralel, există persoane care au probleme digestive sau balonare după consumul de ouă. Acest lucru se datorează faptului că un aport ridicat de proteine crește producția de gaze în intestin, provocând disconfort abdominal.
De ce se folosesc ouăle în rețete?
În primul rând, acest aliment îmbunătățește textura preparatelor. În al doilea rând, oul este bogat în proteine și vitamina D. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că oul conține în interiorul său anumite lipide necesare bunei funcționări a organismului. În ciuda faptului că acestea sunt saturate, în prezent s-a demonstrat că nu prezintă pericole pentru sănătate, așa cum se credea în alte timpuri.
Înlocuitori pentru ouă în rețete
1. Piure de mere
Cu acest ingredient vei putea compacta ingredientele care alcătuiesc o rețetă. Deși nu are proteine sau vitamina D, piureul de mere vine la pachet cu pectină și antioxidanți. Pentru a înlocui un ou, folosește un sfert de cană din acest piure (care se face gătind merele în tigaie și apoi zdrobindu-le în blender).
2. Piure de banane
Este un substitut optim pentru rețetele de patiserie.
Reține că ar trebui să utilizezi un sfert de cană din acest piure pentru a înlocui un ou. Pregătirea sa este foarte simplă; trebuie doar să strivești bananele până când se formează o pastă groasă.
3. Iaurt
Iaurtul reușește să adauge preparatelor tale o aromă în plus și o textură plăcută. Mai mult, este un ingredient care conține și proteine , precum și micronutrienți și lipide saturate.
Optează pentru untul fără zahăr, pentru a nu modifica valoarea nutrițională a preparatului rezultat. Pentru fiecare ou, folosește 60 de grame de iaurt.
4. Unt de nuci
Din comerț sau preparat acasă, untul de nuci înlocuiește cu succes ouăle în rețetele tale. Folosește 60 de grame de unt pentru a înlocui un ou.
5. Agar agar
Acest ingredient se remarcă prin faptul că nu prezintă o aromă caracteristică, deci nu va modifica gustul preparatului. Cu toate acestea, este capabil să îmbunătățească textura rețetei.
Pașii sunt foarte simpli. Dizolvă 9 grame de agar agar în 15 mililitri de apă. Cu această cantitate vei înlocui un ou.
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Menajerele țin secret acest truc. Scapă de praf pentru totdeauna cu o metodă simplă pe care puțini o știu.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
De ce ai senzația că te strânge pielea după ce ai stat în piscină sau în mare.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.