Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Castravetele este, în primul rând, bogat în nutrienți (vitamine și minerale importante) și sărac în calorii. Castravetele crud, cu o greutate de 300 de grame, nedecojit, conține, printre altele:
- Calorii: 45
- Carbohidrati: 11 grame
- Proteine: 2 grame
- Fibre: 2 grame
- Vitamina C: 14% din cantitatea zilnică recomandată
- Vitamina K: 62% din din cantitatea zilnică recomandată
- Magneziu: 10% din din cantitatea zilnică recomandată
- Potasiu: 13% din din cantitatea zilnică recomandată
- Mangan: 12% din din cantitatea zilnică recomandată
Întrucât dimensiunea tipică de servire este de aproximativ o treime dintr-un castravete, practic la o masă ai parte de o treime din substanțele nutritive de mai sus.
Pentru a maximiza conținutul lor de nutrienți, castraveții ar trebui consumați fără a fi curățați de coajă. Și sunt ideali pentru dietă (link direct studiu).
În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă. De fapt, sunt compuși din aproximativ 96% apă (link direct sursă).
Mai mult, un studiu realizat, în 2009, de cercetători de la Facultatea de Medicină, de la Universitatea din Aberdeen, a constatat că, după terminarea unui antrenament intens, castravetele poate hidrata corpul de două ori mai eficient decât un pahar cu apă. Ori, fără apă, celulele organismului nu pot funcționa corect. Dacă sunteți deshidratați puteți avea amețeli și vă puteți îmbolnăvi. În cazuri grave, poate fi necesar să mergeți la spital pentru tratament.
La o sută de grame de castravete consumat la o masă mai obțineți pe cale naturală:
- calciu - 14,70 mg;
- carbohidrat - 1,40 g,
- carotenoide, - 612,30 ug;
- riboflavină - 0,09 mg;
- seleniu - 0,50 ug;
- steroli - 7,80 mg;
- tiamina (vitamina b1) - 0,04 mg;
- triptofan - 10,00 mg;
- zinc- 0,09 mg. (sursa informațiilor)
Pentru că au atât de puține calorii, adică o „densitate energetică” foarte mică, sunt ideali în diete.
Aceste substanțe puternice ajută celulele să s e protejeze de daunele datorate substanțelor nocive care se formează în organism numite „radicali liberi”. Castraveții au un set unic de antioxidanți, inclusiv flavonoizi, lignani și triterpene. Acestea protejează nu numai celulele, ci și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung.
Activitatea antioxidantă a compușilor din castraveți ajută la încetinirea sau evitarea apariției bolilor legate de inimă (link direct studiu). Unele cercetări arată că amestecul unic de nutrienți din semințele de castraveți ar putea ajuta la îmbunătățirea valorilor colesterolului (link direct studiu), ceea ce ar putea avea un impact direct asupra sănătății inimii.
„Orice aliment fermentat este bun. Avem și murăturile la îndemână, și să ne amintim din perioada bunicilor noștri, că murăturile erau cea mai banală formă de a consuma legume în timpul iernii”, a arătat dr Mihaela Bilic, EXCLUSV la DC Medical.
Ea a explicat și că pentru a se mura, castraveții sunt lăsați să stea într-o soluție de sare până când bacteriile încep să se hrănească cu ele și leguma se acrește. Asta creează acele „bacterii bune” (probiotice) care ajută organismul să lupte împotriva germenilor, să absoarbă nutrienții, să digere hrana, să crească imunitatea și chiar să controleze anxietatea.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.