Antioxidantul care poate preveni degradarea inimii. Descoperirea făcută de medicii japonezi
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Există alimente care funcționează ca anticoagulanți naturali, substanțele pe care le conțin reducând capacitatea sângelui de a forma cheaguri. Iată șase dintre ele:
Ingredientul activ din turmeric este curcumina care are proprietăți antiinflamatoare și de subțiere a sângelui. Un studiu publicat în 2012 (link direct studiu) arată că un consum zilnic de turmeric poate împiedica formarea cheagurilor de sânge. Turmericul poate fi consumat în supe și salate, mâncăruri, ba chiar și amestecat într-o cană de lapte cald.
Ghimbirul este un alt condiment antiinflamator care poate opri coagularea sângelui (link direct studiu). Conține un acid natural extrem de eficient numit salicilat. Aspirina (acidul acetilsalicilic) este de fapt un derivat sintetic al salicilatului și un puternic diluant al sângelui. Pentru a obține efectele anticoagulante ale salicilaților naturali, oamenii ar putea dori să folosească în mod regulat ghimbir proaspăt sau uscat la mâncăruri dar și în sucuri.
Ardeii Cayenne sunt, de asemenea, bogați în salicilați și pot acționa ca agenți puternici de subțiere a sângelui. Totuși, ardeiul Cayenne este destul de picant și mulți oameni îl pot tolera doar în cantități mici. Alte beneficii ale acestui condiment includ scăderea tensiunii arteriale, creșterea circulației și reducerea senzațiilor de durere (link direct studiu).
În ciuda mirosului puternic și persistent, usturoiul are proprietăți naturale antibiotice și antimicrobiene. Unele cercetări arată că pudra de usturoi fără miros demonstrează activități antitrombotice (link direct studiu). De altfel, Academia Americană a Medicilor de Familie recomandă oamenilor să nu mai ia doze mari de usturoi cu 7 până la 10 zile înainte de o intervenție chirurgicală planificată, tocmai din cauza proprietăților sale antitrombotice.
Scorțișoara conține cumarină, un agent puternic de subțiere a sângelui. Warfarina, cel mai utilizat medicament pentru subțierea sângelui, este derivat de fapt din cumarină. Scorțișoara chinezească Cassia are un conținut de cumarină mult mai mare decât scorțișoara de Ceylon, cea mai des găsită în Europa. Atenție, însă, consumul frecvente și pe termen lung de scorțișoară bogată în cumarină poate provoca leziuni hepatice (link direct studiu).
Ananasul conține bromelaină, o enzimă-remediu eficient pentru bolile cardiovasculare și hipertensiunea arterială. Mai multe studii (link direct studiu) arată că bromelaina poate subția sângele, descompune cheagurile de sânge și poate reduce formarea acestora. Enzima are și proprietăți antiinflamatorii.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Mirosul fatal al colesterolului ridicat. Simptom banal poate semnala o boală periculoasă
Acesta este medicamentul cel mai bun pentru a preveni evenimentele cauzate de bolile cardiace.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major