Un aditiv din plastic, asociat cu peste 356.000 de decese cauzate de bolile de inimă
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Un cardiolog a dezvăluit alimente populare care ar putea aduce vești proaste pentru sănătatea cardiovasculară și ar trebui evitate. Doctorul a avertizat că alimentele bogate în grăsimi saturate, sare și zahăr ar putea dăuna inimii tale. O dietă sănătoasă este fundamentul unei vieți sănătoase, dar accentul nu ar trebui să se axeze exclusiv pe lucrurile pe care trebuie să le incluzi în regimul tău alimentar.
Din fericire, alegerile alimentare inteligente ar putea contribui la reducerea riscului de dezvoltare a acestor probleme. Dr. G. Sunthar Kanaganayagam, consultant cardiolog la The Lister Hospital, parte a HCA Healthcare UK, a împărtășit sfaturile sale legate de alimentele care ne fac rău.
"Ca și cardiolog, am tendința de a evita alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, sodiu și zaharuri adăugate. Acestea includ alimente procesate precum fast food, carne procesată (de exemplu, bacon, chorizo) și gustări ambalate, precum și băuturi zaharoase.
Sunt vegetarian, dar dacă nu aș fi, aș evita consumul excesiv de carne roșie și produse lactate integrale, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans. O dietă bogată în grăsimi saturate este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cancer și diabet.
Desigur, suntem cu toții oameni, așa că o îndulcire ocazională este în regulă, dar ar trebui să fie mai degrabă o plăcere rară decât parte a rutinei zilnice", a explicat dr. Kanaganayagam, potrivit Express.
Vezi și: Somnul corect pentru un creier sănătos. Poziția de dormit care duce la Alzheimer sau Parkinson
"Aceste alimente pot fi dăunătoare sistemului cardiovascular din mai multe motive. Alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans și grăsimile saturate, pot crește nivelurile tale de colesterol rău (LDL) și scădea nivelurile de colesterol bun (HDL).
Acest lucru poate duce la acumularea depozitelor grase în artere, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Termenul medical pentru acest lucru este ateroscleroza. Alimentele bogate în sare pot contribui la tensiunea arterială crescută, un factor cheie de risc pentru bolile cardiovasculare.
Mâncare nesănătoasă vs. mâncare sănătoasă - FOTO: Freepik@natusm
Și alimentele cu zaharuri adăugate pot duce la creșterea în greutate și la creșterea riscului de boli de inimă și diabet, având un impact asupra multor aspecte diferite ale corpului, inclusiv rinichilor, ochilor și inimii", a mai spus dr. Kanaganayagam.
Vezi și: Motivul pentru care te deranjează ochii noaptea la volan. Ce măsuri să iei să-ți protejezi ochii
În locul alimentelor procesate, alegeți cât mai mult posibil alimente integrale și neprocesate. Acestea includ fructe, legume, cereale integrale, proteine magre și grăsimi sănătoase (cum ar fi avocado, pește și semințe).
În locul băuturilor zaharoase, încercați apă, ceai neîndulcit sau apă infuzată cu fructe. Puteți înlocui carnea roșie cu proteine mai slabe precum puiul și peștele sau să creșteți numărul de mese vegetariene.
În loc de unt sau margarină, încercați să folosiți ulei de măsline sau ulei de avocado. Uleiul de măsline a fost recent demonstrat că este foarte protector pentru sănătatea inimii, precum și pentru riscul de cancer (într-un studiu s-a arătat că reduce riscul de cancer cu 30%).
"Este benefic și să incorporați mai multe proteine de origine vegetală în dietă, cum ar fi leguminoasele și tofu.
Cheia este să vă concentrați pe echilibru și moderare. Nu este vorba despre eliminarea anumitor alimente sau grupuri alimentare, ci despre a face alegeri mai sănătoase în cea mai mare parte a timpului", a mai spus medicul.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Acest supliment simplu și natural îmbunătățește supraviețuirea pacienților cu insuficiență cardiacă.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Regula 80/20 este soluția propusă de nutriționiști pentru reducerea colesterolului. Ce presupune, de fapt, această regulă.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Această decizie banală îți distruge inima. Duce la creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Tratamentul care îți protejează inima de cea mai letală afecțiune.
Val de decese după pandemia de COVID. Epidemia invizibilă care te omoară după pandemie.
Hipertensiunea arterială are un efect devastator asupra creierului.
De ce apare durerea în piept, cel mai important semn al unui infarct miocardic?
Aceasta este modalitatea de a scădea hipertensiunea arterială. Are efect semnificativ.
Ce trebuie să știi dacă ai colesterolul mărit. Face diferența dintre viață și moarte.
Acesta este impactul pe care hipertensiunea arterială îl are asupra creierului. Detaliul s-a aflat abia acum.
Cât de des ar trebui să faci un EKG. De ce simptome depinde răspunsul.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.