Motivul pentru care te deranjează ochii noaptea la volan. Ce măsuri să iei să-ți protejezi ochii

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
Motivul pentru care te deranjeaza ochii noaptea la volan Foto: Freepik @frimages
Motivul pentru care te deranjeaza ochii noaptea la volan Foto: Freepik @frimages

Află care este cauza ochilor uscați, obosiți sau iritați după un drum lung pe timp de noapte.

Să te confrunți cu ochi dureroși și iritați în timp ce conduci nu este doar enervant, ci și periculos. Un studiu care a fost publicat în Jurnalul American de Oftalmologie indică faptul că șoferii care au ochii uscați sunt mai predispuși să reacționeze lent. În plus, aceștia au o șansă mai mare de a rata ținte precum trecerile de pietoni și posibilele blocaje rutiere.

Printre numeroșii factori care pot contribui la uscăciunea ochilor se numără creșterea evaporării lacrimilor. De obicei, clipești mai puțin în timp ce conduci sau faci orice altă activitate care necesită o concentrare completă. Ochii tăi se vor simți mai uscați și, ca urmare, lacrimile tale se vor evapora mai repede.

Vezi și: Encefalita, inflamația creierului. Când să mergi la medic și care sunt simptomele care afectează funcția cerebrală

Șofatul pe timp de noapte poate provoca, de asemenea, strălucirea care se reflectă pe suprafața inegală și uscată a corneei. S-ar putea să simți că, în consecință, condusul pe timp de noapte este mai dificil. Atunci când soarele este foarte strălucitor, la apusul soarelui sau când există zăpadă pe carosabil, ai putea, de asemenea, să observi o strălucire, potrivit Healthline.

Următorii sunt alți factori de risc care ar putea fi cauza ochilor tăi uscați:

- Având mai mult de 50 de ani. Producția naturală de lacrimi a ochiului scade adesea după această vârstă.

- Femeile au tendința de a avea ochii mai uscați din cauza fluctuațiilor hormonale care le afectează producția de lacrimi.

- Dacă porți lentile de contact.

- O dietă săracă în vitamina A. Alimentele bogate în vitamina A pot contribui la o contribuție la producția de lacrimi. Exemple de astfel de alimente includ morcovii și ardeii grași.

- Administrarea de medicamente cunoscute ca fiind cauza ochilor uscați. Exemplele includ medicamente pentru anxietate, diureticele, beta-blocantele și antihistaminicele.

Foto: Freepik @frimages

Sfaturi pentru cei care au ochii uscați la volan

Pentru a-ți proteja ochii, gândește-te să implementezi aceste ajustări data viitoare când conduci:

- Lubrifiază ochii folosind lacrimi artificiale înainte de a pleca la drum. Pentru a hidrata corect ochii, probabil că nu vei putea folosi picături pentru a diminua roșeața sau doar pentru a-ți rehidrata ochii.

- Dacă te așteaptă un drum lung, poartă ochelari în loc de lentile de contact. Acest lucru ajută la diminuarea uscăciunii ochilor la condus.

- Când conduci, înceracă să clipești mai regulat și mai sporadic. Încearcă să clipești, de exemplu, mai frecvent la fiecare 10 - 15 minute sau în timpul reclamelor la radio.

- Ia în considerare posibilitatea de a-ți pune ochelari de soare care oferă protecție cu spectru larg UVA și UVB împotriva razelor solare dacă trebuie să conduci în timpul zilei. Totuși, lentilele ochelarilor de soare vor fi prea întunecate dacă categoria de filtru este mai mare de patru.

- Pentru a diminua strălucirea în timp ce conduci pe timp de noapte, alege ochelari cu un strat antiorbire.

- Reglează gurile de aerisire pentru a împiedica aerul să îți intre în față. În caz contrar, este mai probabil ca lacrimile tale să se evapore rapid, lăsându-ți ochii mai uscați.

- Pentru a-ți relaxa ochii, fă pauze ocazionale de la condus. Poate fi benefic să te oprești și să-ți relaxezi ochii uscați. Pentru câteva momente la un moment dat, închide ochii. Clipește de câteva ori când deschizi din nou ochii pentru a ajuta lacrimile să se distribuie mai uniform. 

Aceste indicații îți pot îmbunătăți siguranța la volan și îți pot face călătoria mai confortabilă și pot reduce șansele de afectare a ochilor uscați.

Vezi și: Ce pățești dacă mănânci cartofi seara. Cum îți afectează somnul

Când să obții tratament pentru ochiul uscat

Deși există măsuri pe care le poți lua pentru a atenua ochii uscați în timpul condusului, fii atent la orice semnal care sugerează că ai nevoie de mai mult decât simple picături fără prescripție medicală:

- Condusul provoacă o strălucire persistentă la nivelul ochilor. Există diverse probleme oculare care ar putea crea o strălucire, chiar dacă ochii uscați pot fi un factor care contribuie. Un exemplu ar fi cataracta, o opacizare a cristalinului care face ca razele de lumină să fie curbate.

- Din cauza ochilor uscați, observi alterări ale vederii sau o vedere neclară.

- Ochii îți provoacă în mod constant mâncărimi sau sunt inflamați.

Simptomele ochilor uscați pot fi ameliorate printr-o varietate de tratamente. Discută orice simptome pe care le ai cu medicul oftalmolog, astfel încât acesta să îți poată recomanda cel mai bun tratament pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel